Hartige taart met auberginen, halloumi en citroen

Hartige taart met auberginen, halloumi en citroen

Ik vind aubergines echt  lekker, maar in Nederland wordt de aubergine heel weinig gegeten! Gemiddeld wordt er maar 1 aubergine per huishouden gegeten, daarentegen eten ze in Italië gemiddeld zo’n 10 kilo aubergines per jaar. Je kunt natuurlijk hartstikke lekkere gerechten maken met aubergine. Bijvoorbeeld door aubergine te grillen, te bakken of er een lekkere puree van te maken.
Vandaag deel ik deze hartige taart met aubergine en citroen, zie hier onder het recept!


Hartige taart met aubergine

Dat aubergine superlekker groenten is was je vast al bekend! Het bijzondere aan deze groentesoort is dat je het in zó veel keukens terug ziet komen. Vooral in de Mediterrane keuken! Een veelzijdige en gezonde groenten.


Producten

*Het quiche- en taartdeeg van Tante Fanny is opgerold in bakpapier. Daarnaast is het vers deeg, is het deeg lactosevrij en zonder smaakversterkers. We hebben vaker met de degen van Tante Fanny gewerkt en zijn fan!
*Harissa is een rode saus gemaakt van tomaten, pepers en verschillende kruiden en specerijen. Het wordt veel gebruikt in Noord-Afrikaanse landen. Harissa is lekker omdat het niet alleen pittig is, maar het geeft ook veel smaak aan je gerecht. Als je geen harissa in huis hebt, kun je het in dit gerecht ook vervangen door sambal.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
recept voor een ultieme hartige taart met aubergine en halloumi

Hartige taart met aubergine, halloumi en citroen

Gang Hoofdgerecht of lunch
Keuken Marokkaans, Mediterraan
Trefwoord bakrecepten met citroen, bladerdeeg, gezonde recepten, groente gerechten, Hartige recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • taartvorm
  • bakpapier
  • Handrasp
  • citruspers
INGREDIËNTEN
  • 1 Vers Quiche- en taartdeeg (Tante Fanny)
  • 2 aubergines
  • 1 el komijn
  • 200 gram halloumi
  • handje cherrytomaten
  • 1 tl harissa *toko of online
  • 1 ui of sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote biologische
  • 3 eieren
  • 250 ml sojaroom
BEREIDING
  • Snijd eerst de aubergine en halloumi in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Bak nu de ui en knoflook glazig en voeg vervolgens de aubergine en halloumi toe. Voeg vervolgens de komijn toe.
  • Verwarm de oven voor op 190/200 graden. Daarna bekleed je de bakvorm met het deeg, er zit al bakpapier onder.
  • Giet daarna de aubergine en het halloumi mengsel in de bakvorm.
  • Klop vervolgens de eieren los, voeg de sojaroom toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg 1 theelepel harissa toe en meng goed door. Verdeel het mengsel vervolgens over de aubergine.
  • Spoel de cherrytomaten af en verdeel over de taart. Zet de hartige taart onderin de oven en bak in ongeveer 45-50 minuten af. Je kunt het ook serveren met een frisse salade. Rasp eventueel nog wat citroen over de hartige taart met aubergine.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

4 reacties

  1. Gemiddeld wordt er maar 1 aubergine per huishouden gegeten? hmmmmm…..per leven? per persoon, per jaar??
    Ik plaag jullie maar hoor, ik heb nu eenmaal een tik voor dat soort dingen..
    En ik behoor tot de uitzonderingen! Ik ben dol op aubergines. Zo dol dat ik ze in mijn moestuin zelf wel eens gekweekt heb. Zo lekker..
    Weet je wat ik ook wel eens doe , die zeldzame keren dat ik een bbq aan heb? Dan leg ik als alles klaar is op het nog warme rooster plakken aubergine die ik heb ingesmeerd met olijf olie. Die laat ik daar dan lekker drogen. Is een volgende dag heel lekker door de salade

4 from 3 votes (3 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte