Zomerse limoncello cupcakes

Zomerse limoncello cupcakes

Een tijd geleden ben ik als ambassadeur van Le Creuset Nederland gevraagd om de hapjes te maken van een event bij Pollman in Arnhem. Waarbij aan verschillende foodie collega’s de nieuwe en kleurrijke Freestyle collectie gelanceerd werd. Ik heb in totaal 6 hapjes geserveerd aan 20 personen, waarbij ik als dessert deze Limoncello cupcakes gemaakt heb! De bakvormen van Le Creuset zijn super makkelijk in gebruik, dus die raad ik je dan ook aan. De limoncello cupcakes vielen deze avond goed in de smaak en daarom deel ik het recept ook graag met jullie. Met deze zomerse temperaturen hebben veel mensen Limoncello in huis. Zie hieronder het zomerse limoncello cupcakes recept!   


Limoncello

Een bijzonder smaakvol citroen drankje wat oorspronkelijk uit Italië komt. Zo duurt het gemiddeld 4 weken om te maken, heb je duizenden verschillende soorten recepten en zweren de Italianen bij 96% (Bijna pure) alcohol. Voor mijn The Lemon Kitchen kookboek ben ik ook zelf aan de slag gegaan met een recept. Ik haal de biologische citroenen bij Ekoplaza, mijn favoriete supermarkt.

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
Zomerse limoncello cupcakes

Zomerse limoncello cupcakes

Gang bakken
Keuken Italiaans
Totale tijd 45 minuten
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • cupcakes of kleinen tulband bakvorm (12 stuks) (Verkrijgbaar bij Le Creuset Nederland)
  • cupcakes vormpjes (12 stuks) (als je geen bakvorm hebt )
  • staafmixer
  • oven
  • 1 satéprikker
  • spuitzak
INGREDIËNTEN
  • 1 biologische citroen
  • 100 ml Limoncello *te vinden bij een slijterij of online
  • 250 gram ricotta (1 bakje)
  • 2 eetlepels roomboter

Cupcakes

  • 125 ml zonnebloemolie
  • zest van een halve citroen en 1 eetlepel sap
  • 75 ml water
  • 125 gram bakmeel
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
BEREIDING
  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden (hete lucht). Voeg alles samen in een kom en mix dit goed door elkaar.
  • Verdeel vervolgens het beslag evenredig over de bakvorm. Zorg dat je ze niet tot de rand vult want ze rijzen nog.
  • Bak nu de cupcakes 15 minuten, totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze vervolgens even afkoelen, voordat je de topping erop doet.
  • Nu komt de magie! Als de de cupcakes met een satéprikker inprikt, dan kan de limoncello smaak er nog beter in komen. Giet heel voorzichtig per cupcake een theelepel eroverheen.
  • Nu ga je de limoncello topping maken. Meng met een staafmixer de ricotta, 2 eetlepels roomboter, citroenzest (van een halve citroen) en de helft van de Limoncello.
  • Schep als laatste de limoncello topping in de spuitzak, draai de zak even goed strak en spuit op de cupcakes een mooie toef op. Versier de citroen cupcakes nog met wat wat verse citroenzest!
    Smakelijk!

Gek op cupcakes?

Gek op cupcakes?
Maak dan eens Lemoncurd cupcakes met citroen ricotta en maanzaad!  

zomer

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

Zomerse Limoncello cupcakes 'The Lemon Kitchen
Zomerse Limoncello cupcakes 'The Lemon Kitchen

Eén reactie

  1. 5 sterren
    Ik heb altijd bakken leuker gevonden dan koken haha, maar hou wel van lekker eten en dit zit hoe dan ook er weer erg lekker uit. 🙂
    Rob

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte