Zomerse Citroen recepten

Zomerse Citroen recepten

LEMON LOVE Zoals jullie vast al gemerkt hebben ben ik super gek op koken met (biologische) citroen! Het maakt letterlijk alle gerechten van zoet tot hartig, koud tot warm en hapje tot drankje lekkerder. Dit komt doordat je zowel met de zest (rasp) een gerecht meer op smaak kan krijgen, door de etherische oliën die veel smaak bevatten. Soms gebruik ik het zelfs als zout vervanger of om minder zout te gebruiken. Het heeft het zelfde effect als zout, namelijk smaak versterken. Bij de recepten waar ik citroensap gebruik, daar wil ik vooral meer frisheid creëren. Een ideale maaltijd heeft namelijk altijd een frisje/zuurtje! Laat je hieronder inspireren met Zomerse Citroen recepten.
Of koop mijn kookboek! Opzoek naar BBQ / Big Green Egg recepten?

Lees meer over dit vrolijke seizoen in mijn kookboek!

 

Zomerse citroen recepten

De veel lekkerdere biologische citroen koop ik meestal bij de EkoPlaza. Wist je dat als je geen biologische citroen koopt je de zest (rasp) eigenlijk niet moet willen eten. De zeste is dan sowieso on eetbaar (tenzij je heel hard je best doet om hem schoon te maken). Er blijft weinig smaak of geur over. Daarbij is de kwaliteit van het sap ook minder intens en is het sneller zuur dan fris. Vergeet trouwens niet een handrasp en/of zesteur in huis te halen. Zie hieronder Zomerse Citroen recepten! Zoals je eigen Limoncello maken!


Misschien heb ik je geïnspireerd met Zomerse citroen recepten om vaker met biologische citroen aan de slag te gaan! Je leest er meer over in mijn informatieve kookboek. Laat je het een reactie hieronder weten?


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Limoncello Recept met biologische citroen

Maak je eigen limoncello!

Biefstuk van de Big Green Egg

Zomerse groenten met citroen

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *