Zalm met zuurkool en gebakken aardappeltjes

Zalm met zuurkool en gebakken aardappeltjes

Een echte winterse maaltijd wat simpel, maar ook mega lekker is! Zuurkool is in de winter een van mijn favoriete groenten en het is eigenlijk ingelegde kool. Fris en heeft een lekkere bite. De combinatie van zalm en zuurkool daar ben ik al een tijd achter dat deze twee een gouden combi zijn. Het vette en intense van de zalm past perfect bij het zure-frisse van de zuurkool. De krokante aardappeltjes passen er mooi bij en zo heb je een ideale maaltijd. Zalm met zuurkool en gebakken aardappeltjes staat binnen een half uur op tafel en is ook kidsproof!

 

Zalm met zuurkool

Zuurkool is van oorsprong een bijzonder gerecht wat vroeger veel gegeten werd. Het heeft een speciale bereidingswijze met witte kool en zuur, waardoor het een soort van gefermenteerd (inwerking van melkzuurbacteriën) wordt en je het dus langer kan bewaren. Het krijgt zo een lekkere fris-zure smaak. Kimchi doet mij er ook wel eens aan denken.

 

Super lekker herfst & winters recept! Zalm met Hollands zuur en gebakken aardappeltjes is makkelijk te maken, rijk van smaak en hart verwarmend.

Smakelijk!

 

Zuurkool liefhebber?

Ik kan er geen genoeg van krijgen. Het is echt zo’n lekker smaakje en structuur wat goed bij vis, vlees en groente gaat. Maak bijvoorbeeld eens gegrilde little gem met romige zuurkool.

https://www.thelemonkitchen.nl/stoofvlees-met-citroen-kruidenzout-pils/

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

Zalm met zuurkool en gebakken aardappeltjes

Zalm met zuurkool en gebakken aardappeltjes

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Hoofdgerechten, vis recepten
Totale tijd 25 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • Anti aanbak pan
INGREDIËNTEN
  • 2 zalm filets
  • 1 biologische citroen
  • verse dille
  • +/- 250 gram zuurkool
  • 250 gram roseval aardappeltjes (de roze variant)
BEREIDING
  • Zet een steelpannetje op het vuur en voeg hier de zuurkool aan toe, het lekkerst is als je ze 15 a 20 minuten even verwarmd. Voeg citroenzest van een halve citroen toe en een snuf peper en zout.
  • Snijd de roseval aardappeltjes in dunne plakjes (zie afbeelding) en kook in (licht gezouten) water beetgaar binnen een paar minuten. Giet ze af en laat ze even uitdampen. Verwarm een anti aanbak pan en bak de aardappeltjes goudbruin in olijfolie of in bakboter.
  • Bak de zalm filets mooi rosé (die doe je door ze aan beiden kanten even kort op middelhoog vuur te bakken).
  • Als de zuurkool lang genoeg heeft opgestaan giet je het overige sap even af en serveer je het bij de gebakken aardappeltjes en de zalm. Serveer wat verse citroen bij de zalm en verdeel als laatste wat verse dille over het gerecht.

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte