+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Een echte winterse maaltijd wat simpel, maar ook mega lekker is! Zuurkool is in de winter een van mijn favoriete groenten en het is eigenlijk ingelegde kool. Fris en heeft een lekkere bite. De combinatie van zalm en zuurkool daar ben ik al een tijd achter dat deze twee een gouden combi zijn. Het vette en intense van de zalm past perfect bij het zure-frisse van de zuurkool. De krokante aardappeltjes passen er mooi bij en zo heb je een ideale maaltijd. Zalm met zuurkool en gebakken aardappeltjes staat binnen een half uur op tafel en is ook kidsproof!

Zuurkool, wat is dat?

Zuurkool is van oorsprong een bijzonder gerecht wat vroeger veel gegeten werd. Het heeft een speciale bereidingswijze met witte kool en zuur, waardoor het een soort van gefermenteerd (inwerking van melkzuurbacteriën) wordt en je het dus langer kan bewaren. Het krijgt zo een lekkere fris-zure smaak. Kimshi doet mij er ook wel eens aan denken. 

Zalm met zuurkool en gebakken aardappeltjes

Bereidingstijd: 25 minuten | 2 personen

Ingrediënten

  • 2 zalm filets
  • 1 biologische citroen
  • verse dille
  • +/- 250 gram zuurkool 
  • 250 gram roseval aardappeltjes (de roze variant)

Benodigdheden

  • handrasp
  • anti aanbak pan

Bereidingswijze

  1. Zet een steelpannetje op het vuur en voeg hier de zuurkool aan toe, het lekkerst is als je ze 15 a 20 minuten even verwarmd. Voeg citroenzest van een halve citroen toe en een snuf peper en zout.
  2. Snijd de roseval aardappeltjes in dunne plakjes (zie afbeelding) en kook in (licht gezouten) water beetgaar binnen een paar minuten. Giet ze af en laat ze even uitdampen. Verwarm een anti aanbak pan en bak de aardappeltjes goudbruin in olijfolie of in bakboter.
  3. Bak de zalm filets mooi rosé (die doe je door ze aan beiden kanten even kort op middelhoog vuur te bakken).
  4. Als de zuurkool lang genoeg heeft opgestaan giet je het overige sap even af en serveer je het bij de gebakken aardappeltjes en de zalm. Serveer wat verse citroen bij de zalm en verdeel als laatste wat verse dille over het gerecht.

    Smakelijk!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Zalm met zuurkool en gebakken aardappeltjes
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Stem op mij via foodblogawards.nl

Share This