Een echte winterse maaltijd wat simpel, maar ook mega lekker is! Zuurkool is in de winter een van mijn favoriete groenten en het is eigenlijk ingelegde kool. Fris en heeft een lekkere bite. De combinatie van zalm en zuurkool daar ben ik al een tijd achter dat deze twee een gouden combi zijn. Het vette en intense van de zalm past perfect bij het zure-frisse van de zuurkool. De krokante aardappeltjes passen er mooi bij en zo heb je een ideale maaltijd. Zalm met zuurkool en gebakken aardappeltjes staat binnen een half uur op tafel en is ook kidsproof!
Â
Zalm met zuurkool
Zuurkool is van oorsprong een bijzonder gerecht wat vroeger veel gegeten werd. Het heeft een speciale bereidingswijze met witte kool en zuur, waardoor het een soort van gefermenteerd (inwerking van melkzuurbacteriën) wordt en je het dus langer kan bewaren. Het krijgt zo een lekkere fris-zure smaak. Kimchi doet mij er ook wel eens aan denken.
Â
Super lekker herfst & winters recept! Zalm met Hollands zuur en gebakken aardappeltjes is makkelijk te maken, rijk van smaak en hart verwarmend.
Smakelijk!
Â
Zuurkool liefhebber?
Ik kan er geen genoeg van krijgen. Het is echt zo’n lekker smaakje en structuur wat goed bij vis, vlees en groente gaat. Maak bijvoorbeeld eens gegrilde little gem met romige zuurkool.
Zet een steelpannetje op het vuur en voeg hier de zuurkool aan toe, het lekkerst is als je ze 15 a 20 minuten even verwarmd. Voeg citroenzest van een halve citroen toe en een snuf peper en zout.
Snijd de roseval aardappeltjes in dunne plakjes (zie afbeelding) en kook in (licht gezouten) water beetgaar binnen een paar minuten. Giet ze af en laat ze even uitdampen. Verwarm een anti aanbak pan en bak de aardappeltjes goudbruin in olijfolie of in bakboter.
Als de zuurkool lang genoeg heeft opgestaan giet je het overige sap even af en serveer je het bij de gebakken aardappeltjes en de zalm. Serveer wat verse citroen bij de zalm en verdeel als laatste wat verse dille over het gerecht.
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookies
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.
5 reacties
heerlijke combinatie!!
saskia
Dit klinkt echt heerlijk! Wat een verrassende combinatie
Super lekker lijkt me dit. Ik ken de combinatie van zalm en zuurkool nog niet, ga het uitproberen.