Een pasta geïnspireerd op de Siciliaanse keuken. Van dit mossel recept ga ik gelijk watertanden. Spaghetti mosselen is een simpele, snelle en goedkopere variant op de spaghetti vongole (waar je mij trouwens ook voor wakker mag maken). Het wordt nog wel eens gedacht dat het bereiden van mosselen moeilijk is, maar in dit spaghetti mosselen recept laat ik je zien dat het juist easy peasy is. Mosselen met ansjovis? Ja het is een heerlijke smaakmaker vooral die van Fish-tales. Liever geen ansjovis? Ik zou zeggen probeer het eens en laat je verrassen, maar je kan dit zoute visje ook eventueel weglaten. Mosselen zelf zijn al heerlijk, dus aan smaak sowieso geen gebrek in dit recept omdat je een snelle bouillon trekt van de schelpen, peterselie en citroen.
Het is zeker aan te raden om de vongoles of kokkels eens in te wisselen voor mosselen uit Zeeland. Mosselen hebben een zeer korte keten (bijna geen keten te noemen) en worden op een duurzame manier geraapt. Alle mosselen uit Nederland hebben dan ook het MSC-keurmerk. Het is dus een betaalbare, lekkere én duurzame keuze. Zie hieronder het spaghetti mosselen met ansjovis, citroen peterselie & botersaus recept. Gruwelijk lekker en staat binnen 25 minuten op tafel!
Hoe heerlijk is het dat de lekkerste mosselen gewoon uit onze eigen zee komen? Het mossel seizoen begint in de zomer, maar gaat verder in de herfst en dit recept is in deze periode favoriet thuis.
Ben je opzoek naar nog meer mosselen recept inspiratie? Als je zin hebt in een bijzondere combinatie kan ik je de mosselen met gorgonzola aanraden.
Bekijk ook eens deze mossel recepten:
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte