Spaghetti mosselen met ansjovis, citroen & botersaus
spaghetti mosselen met peterselie en ansjovis

Spaghetti mosselen met ansjovis, citroen & botersaus

Een pasta geïnspireerd op de Siciliaanse keuken. Van dit mossel recept ga ik gelijk watertanden. Spaghetti mosselen is een simpele, snelle en goedkopere variant op de spaghetti vongole (waar je mij trouwens ook voor wakker mag maken). Het  wordt nog wel eens gedacht dat het bereiden van mosselen moeilijk is, maar in dit spaghetti mosselen recept laat ik je zien dat het juist easy peasy is. Mosselen met ansjovis? Ja het is een heerlijke smaakmaker vooral die van Fish-tales. Liever geen ansjovis? Ik zou zeggen probeer het eens en laat je verrassen, maar je kan dit zoute visje ook eventueel weglaten. Mosselen zelf zijn al heerlijk, dus aan smaak sowieso geen gebrek in dit recept omdat je een snelle bouillon trekt van de schelpen, peterselie en citroen. 

Spaghetti mosselen

Het is zeker aan te raden om de vongoles of kokkels eens in te wisselen voor mosselen uit Zeeland. Mosselen hebben een zeer korte keten (bijna geen keten te noemen) en worden op een duurzame manier geraapt. Alle mosselen uit Nederland hebben dan ook het MSC-keurmerk. Het is dus een betaalbare, lekkere én duurzame keuze. Zie hieronder het spaghetti mosselen met ansjovis, citroen peterselie & botersaus recept. Gruwelijk lekker en staat binnen 25 minuten op tafel!

5/5

Tools die ik gebruik

zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur

Spaghetti mosselen met ansjovis, peterselie en citroen

Gang Avondmaal, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans - Siciliaans
Trefwoord biologische citroen, duurzame vis, Italiaanse pasta, Italiaanse recepten, mosselen, schaal en schelpdieren, Siciliaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • kookpan met deksel
  • Handrasp
  • diepe pan met deksel
  • Antiaanbakpan
INGREDIËNTEN
  • 2 kg mosselen uit Zeeland MSC keurmerk
  • 1 st biologische citroen
  • 4-500 g spaghetti van een goed merk
  • 1 el roomboter
  • 50 ml witte wijn
  • 5 st ansjovis (MSC, zoals Fishtales)
  • verse peterselie
BEREIDING
  • Was de mosselen af onder stromend koud water en gooi de openstaande en kapotte mosselen weg.
  • Doe de ansjovis en 1 el ansjovis olie in een antiaanbakpan en laat het smelten. Doe de mosselen erbij en blus af met de witte wijn. Doe een deksel op de pan en laat de mosselen even een paar minuten stomen totdat ze open gaan staan.
  • Zet een kookpan met gezouten water op het fornuis. Breng het water aan de kook. Kook de spaghetti beetgaar.
  • Snijd de biologische citroen in dunne plakjes en doe bij de mosselen.
  • Als de spaghetti beetgaar is doe dit dan bij de mosselen in de pan en hussel voorzichtig door elkaar. Snijd een ½ biologische citroen in dunne plakjes en leg ze tussen de mosselen. Laat een klontje boter smelten in de saus, pluk wat verse peterselie en doe dit met een snuf zwarte peper erbij. Laat de saus iets indikken.
  • Serveer in diepe pastaborden. Lekker om wat brood erbij te serveren voor deze goddelijke mossel ansjovis botersaus..

Mosselen uit Zeeland

Hoe heerlijk is het dat de lekkerste mosselen gewoon uit onze eigen zee komen? Het mossel seizoen begint in de zomer, maar gaat verder in de herfst en dit recept is in deze periode favoriet thuis. 

Mosselen

Ben je opzoek naar nog meer mosselen recept inspiratie? Als je zin hebt in een bijzondere combinatie kan ik je de mosselen met gorgonzola aanraden. 

 

Bekijk ook eens deze mossel recepten:

spaghetti mosselen met anjovis, citroen en peterselie
Samenwerking met Mosselen zo uit Zeeland

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte