Onlangs was ik gevraagd jurylid te zijn tijdens de kookwedstrijd van Gastvrij Rotterdam. Er waren drie deelnemers, twee restaurants (waaronder Simple uit Utrecht) én de jonge garde van 3 ROC koksopleiding studenten. Ze kregen de opdracht om een 3 gangen menu te maken met duurzame vis, schaal & schelpdieren. Met het oog op de Nationale Mosselweek lag tijdens deze kookwedstrijd de focus op de appetizer met mosselen.
Restaurants door heel Nederland doen samen met het Nederlands Mosselbureau, Good Fish en het MSC keurmerk, mee met de Nationale Mosselweek. Tijdens deze Nationale Mosselweek 2021 eet je namelijk geen traditionele mosselpan, maar een mossel-appetizer! Een klein hapje waar deelnemende restaurants hun creativiteit op los laten. Ik kreeg de vraag of ik een verrassende appetizer wilde ontwikkelen. Met alle liefde natuurlijk! Zie hieronder mijn mosselen appetizer met zeekraal, citroen & dille.
Deze smaak opwekkende mosselen appetizer met zeekraal is trouwens ook makkelijk om te maken. Hiermee wil ik zowel restaurants als thuis koks inspireren om Zeeuwse mosselen uit onze eigen zee in het zonnetje te zetten. Ik ben benieuwd naar alle creaties, doe je ook mee? Laat het dan in een reactie hieronder weten!
Als groot liefhebber van duurzame vis, schaal & schelpdieren vind ik het natuurlijk super belangrijk om steeds meer mensen te kunnen overtuigen dat we het beste gezamenlijk voor gecertificeerde vis kunnen kiezen. Dit zorgt ervoor dat we er nog veel langer van kunnen genieten! Ben je opzoek naar nog meer inspiratie met duurzame vis, schaal & schelpdieren zoals deze mosselen appetizer? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Eén reactie
Wat doe je met de wijn? Inschenken en opdrinken ? 😁