Sous-vide gegaarde witvis met knoflook & citroen

Sous-vide gegaarde witvis met knoflook & citroen

Zolang The Lemon Kitchen bestaat (alweer 2 jaar) werk ik geregeld samen met Thermapen Nederland. Een mooi bedrijf dat de belangrijkste apparatuur in de keuken verkoopt voor gepassioneerde thuiskoks. Deze keer ben ik met een sous-vide apparaat aan de slag gegaan. Waarbij ik dus langzaam witvis gegaard heb. Zie hieronder hoe je dit apparaat kan winnen én hoe je sous-vide gegaarde witvis met knoflook & citroen heel makkelijk zelf maakt.

 

Thermapen Nederland

Wist je dat de producten van Thermapen Nederland, denk aan die Thermapen Professional en digitale oven thermometer ook te bestellen zijn Bol.com & Fonq. En de komende tijd ben ik ook een trouwe ambassadeur van dit prachtige merk en zie je deze onmisbare keukentools zelfs terugkomen in mijn kookboek.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Sous-vide gegaarde witvis met knoflook & citroen

Sous-vide gegaarde witvis met knoflook & citroen

Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord gezonde gerechten, vis recepten, voorgerechten
Totale tijd 30 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
 • Handrasp
 • sousvide apparaat *bestel hier! 
INGREDIËNTEN
 • +/-150 gram witvis (zeebaars of dergelijke van de visboer)
 • 1/2 biologische citroen
 • 2-3 knoflook tenen
 • verse oregano
 • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
 • snuf zout en peper of kruidenzout!
BEREIDING
 • Verwarm de sous-vide apparaat naar 50 graden. Pak een vacuüm zak en doe daar de witvis, hele knoflook tenen, 3 plakjes citroen, verse oregano en twee eetlepels extra vergine olijfolie in. Voeg nog een snuf zout en peper toe.
 • Zet het seal apparaat klaar en leg de zak zo neer dat je hem makkelijk kan dicht maken én vacuüm kan laten trekken.
 • Als de juiste temperatuur bereikt is doe je de gevacumeerde zak in het sous-vide apparaat en zet je een timer op 20 minuten.
 • Haal na 20 minuten de zak eruit, knip de bovenkant er af en doe alles wat er in de zak zit op een mooi bord of schaal. Tip: ga gelijk eten anders koelt het af.

Sous-vide gegaarde witvis

Wat is nou eigenlijk een sous-vide apparaat? Dit is een apparaat wat in de meeste restaurant keukens niet weg te denken is. Het zorgt ervoor dat je ingrediënten langzaam garen in warm water, zonder dat ze direct iets anders aanraken. Daarnaast garen de ingrediënten in hun eigen smaken en sappen. Waardoor de smaak zeer lekker en exclusief blijft.

sousvide wortel met citroen en oregano
sousvide gegaarde witvis met knoflook en citroen

Win een sous-vide apparaat!

Benieuwd hoe je dit fantastische sous-vide pakket kan winnen?
(Pakket: Sous-vide apparaat, seal apparaat, sous-vide thermapen & vacuüm zakken)

 • Wij zouden het leuk vinden als je een recept met ons deelt wat je graag in een sous-vide apparaat zou willen maken of proberen.
 • Volg @thermapenederland & @thelemonkitchennl (Facebook & Instagram)
 • Laat in een reactie hieronder weten of je mee doet en meld je gelijk aan voor de nieuwsbrief.

Zoek je nou nog meer mooie recept inspiratie? Dan raad ik je aan om het kookboek SOUS-VIDE van Bas Robben te bestellen.
Echt een aanwinst!

#samenwerking met Thermapen Nederland

sousvide winactie

36 reacties

 1. Wauw wat een toffe win actie! Ik zou hier heerlijk asperges met roomboter, citroen en salie sous-vide in de stoomoven willen garen! Jammie, ik krijg er nu al zin in!

 2. Ziet er lekker uit! En eigenlijk nooit bij stil gestaan dat er populaire merken enzo zijn voor dat soort producten.

 3. Ik zou deze super graag willen winnen omdat ik al heel lang eens zalm sous-vide wil maken nadat ik dat jaren geleden in masterchef zag! Dus ik ga heel hard duimen.

 4. Ik heb mijn vriend voor ons eerste “thuisdineetje” verrast met een heerlijke lamsrack gemarineerd in sojasaus, gemberhoning, sherry en zwarte knoflook. Zo lekker dat ik het graag eens zou proberen te maken in een sous-vide. Wat een geweldige manier (en lekker) om voedsel te bereiden.

 5. 5 sterren
  Altijd gaaf nieuwe recepten en technieken waar je op verder kan ontwikkelen. Ik zou ook direct het boek aanschaffen om te zien hoe ik recepten kan combineren met mijn Big Green Egg! Aanradertje!

 6. Oh zo’n apparaat staat al zo lang op mijn verlanglijstje. Ik zou met zoveel recepten willen experimenteren. Ik zou beginnen met sous-vide gekonfijte zalm, dan asperges en dan lamsvlees sous-vide gegaard. Dusss…..kom maar door met deze geweldige sous-vide pakket van Thermapen Nederland.

 7. 5 sterren
  Wat een gave winactie! Ik zou gaan voor Hollandse asperges. Nu de lente lijkt los te barsten, krijg ik zin in frisse voorjaarsgerechtjes. De asperge is het teken dat de lente is begonnen. Daarmee zou ik graag experimenteren in de sous vide. Beetje citroenrasp erover uiteraard 😋

 8. Heb nog nooit sous vide gekookt, maar wil het na het lezen van je blog graag eens proberen, dus ook ik wil graag meedoen!. Het schijnt dat je met de sous vide een fantastische pulled chicken kunt maken, die toch gaar ( wel zo veilig) maar absoluut niet droog is. En aangezien kip in dit huis het meest gegeten vlees is, zal het apparaat niet achter in de kast verdwijnen.

 9. Super veel ideeën, ook heerlijk om groente met de sous vide te bereiden zoals geglaceerde worteltjes. Worteltjes, honing erbij, beetje Citroën en tijm en dag sous vide garen. Maar ook bijvoorbeeld om een curry of stoofpotje te maken, veel minder vocht nodig waardoor de smaak veel intenser wordt.

 10. Ik zou deze souls-vide zou graag voor Martijn (mijn man) willen winnen. Hij zou dan voor ons dragonkreeft maken met biologische citroen en geklaarde boter, omdat alle smaak dan op de juiste plek terecht komt! ♥️

 11. 5 sterren
  Ik zou dit visgerecht heel graag maken en allemaal verschillende soorten vlees. (chateaubriand, lamsvlees, kip nef citroen) én ik wil heel graag groentes gaan garen. Zoals mijn lievelings groente venkel. Lijkt me lekker, zo zacht van smaak en textuur!

 12. Oeh!! Heb een aantal heerlijke groente gerechten die ik zou willen maken! Allerlei kleuren wortels met rozemarijn,boter,grot zee zout, peper en honing.. Ik krijg honger. Of heerlijke stoofpeertjes met verse specerijen en bessensap. Duimen!!

 13. 5 sterren
  Sous vide zalm met dille en shiso met een citroensaus! Én het aspergeseizoen is vroeg dit jaar…
  Ik zou heel graag het pakket winnen om dit klaar te maken op een heerlijke zondag.
  Facebook, insta en nieuwsbrief ☑️!

 14. Aah wat een heerlijk recept! De sous vide staat al een tijdje op mijn wish-list, dus ik doe zeker mee😍. Het lijkt me heerlijk om te gaan experimenteren met worteltjes met rozemarijn of een lekker stukje zalm. Tof recept Jadis!

 15. 5 sterren
  Een heerlijke en gezonde manier van eten bereiden. Ik ben zo benieuwd of ik mijn geliefde Indische recepten ook kan maken in de sous vide. Rendang lijkt me een mooi gerecht om mee te beginnen! Laat ik nu nog net wat ruimte overhebben op mijn aanrecht 🙂

 16. 5 sterren
  Fantastisch klinkt dit, heerlijk!!! En wat een geweldige actie. Ik loop al te watertanden bij het idee van een lekkere forel gevuld met knoflook,ui, citroen en besprenkeld met olijfolie peper zout tijm en rozemarijn. Serveren met krieltjes en broccoli 🤤🤤

 17. Die wil ik zo graag winnen. Ik zou er ook vis in garen. En mijn olie mee in fuseren. Bijvoorbeeld: chorizo-olie maken en dit serveren bij de vis,