Sous-vide gegaarde witvis met knoflook & citroen

Sous-vide gegaarde witvis met knoflook & citroen

Zolang The Lemon Kitchen bestaat (alweer 2 jaar) werk ik geregeld samen met Thermapen Nederland. Een mooi bedrijf dat de belangrijkste apparatuur in de keuken verkoopt voor gepassioneerde thuiskoks. Deze keer ben ik met een sous-vide apparaat aan de slag gegaan. Waarbij ik dus langzaam witvis gegaard heb. Zie hieronder hoe je dit apparaat kan winnen én hoe je sous-vide gegaarde witvis met knoflook & citroen heel makkelijk zelf maakt.

 

Thermapen Nederland

Wist je dat de producten van Thermapen Nederland, denk aan die Thermapen Professional en digitale oven thermometer ook te bestellen zijn Bol.com & Fonq. En de komende tijd ben ik ook een trouwe ambassadeur van dit prachtige merk en zie je deze onmisbare keukentools zelfs terugkomen in mijn kookboek.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Sous-vide gegaarde witvis met knoflook & citroen

Sous-vide gegaarde witvis met knoflook & citroen

Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord gezonde gerechten, vis recepten, voorgerechten
Totale tijd 30 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
 • Handrasp
 • sousvide apparaat *bestel hier! 
INGREDIËNTEN
 • +/-150 gram witvis (zeebaars of dergelijke van de visboer)
 • 1/2 biologische citroen
 • 2-3 knoflook tenen
 • verse oregano
 • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
 • snuf zout en peper of kruidenzout!
BEREIDING
 • Verwarm de sous-vide apparaat naar 50 graden. Pak een vacuüm zak en doe daar de witvis, hele knoflook tenen, 3 plakjes citroen, verse oregano en twee eetlepels extra vergine olijfolie in. Voeg nog een snuf zout en peper toe.
 • Zet het seal apparaat klaar en leg de zak zo neer dat je hem makkelijk kan dicht maken én vacuüm kan laten trekken.
 • Als de juiste temperatuur bereikt is doe je de gevacumeerde zak in het sous-vide apparaat en zet je een timer op 20 minuten.
 • Haal na 20 minuten de zak eruit, knip de bovenkant er af en doe alles wat er in de zak zit op een mooi bord of schaal. Tip: ga gelijk eten anders koelt het af.

Sous-vide gegaarde witvis

Wat is nou eigenlijk een sous-vide apparaat? Dit is een apparaat wat in de meeste restaurant keukens niet weg te denken is. Het zorgt ervoor dat je ingrediënten langzaam garen in warm water, zonder dat ze direct iets anders aanraken. Daarnaast garen de ingrediënten in hun eigen smaken en sappen. Waardoor de smaak zeer lekker en exclusief blijft.

sousvide wortel met citroen en oregano
sousvide gegaarde witvis met knoflook en citroen

Win een sous-vide apparaat!

Benieuwd hoe je dit fantastische sous-vide pakket kan winnen?
(Pakket: Sous-vide apparaat, seal apparaat, sous-vide thermapen & vacuüm zakken)

 • Wij zouden het leuk vinden als je een recept met ons deelt wat je graag in een sous-vide apparaat zou willen maken of proberen.
 • Volg @thermapenederland & @thelemonkitchennl (Facebook & Instagram)
 • Laat in een reactie hieronder weten of je mee doet en meld je gelijk aan voor de nieuwsbrief.

Zoek je nou nog meer mooie recept inspiratie? Dan raad ik je aan om het kookboek SOUS-VIDE van Bas Robben te bestellen.
Echt een aanwinst!

#samenwerking met Thermapen Nederland

sousvide winactie

36 reacties

 1. Wauw wat een toffe win actie! Ik zou hier heerlijk asperges met roomboter, citroen en salie sous-vide in de stoomoven willen garen! Jammie, ik krijg er nu al zin in!

 2. Ziet er lekker uit! En eigenlijk nooit bij stil gestaan dat er populaire merken enzo zijn voor dat soort producten.

 3. Ik zou deze super graag willen winnen omdat ik al heel lang eens zalm sous-vide wil maken nadat ik dat jaren geleden in masterchef zag! Dus ik ga heel hard duimen.

 4. Ik heb mijn vriend voor ons eerste “thuisdineetje” verrast met een heerlijke lamsrack gemarineerd in sojasaus, gemberhoning, sherry en zwarte knoflook. Zo lekker dat ik het graag eens zou proberen te maken in een sous-vide. Wat een geweldige manier (en lekker) om voedsel te bereiden.

 5. 5 sterren
  Altijd gaaf nieuwe recepten en technieken waar je op verder kan ontwikkelen. Ik zou ook direct het boek aanschaffen om te zien hoe ik recepten kan combineren met mijn Big Green Egg! Aanradertje!

 6. Oh zo’n apparaat staat al zo lang op mijn verlanglijstje. Ik zou met zoveel recepten willen experimenteren. Ik zou beginnen met sous-vide gekonfijte zalm, dan asperges en dan lamsvlees sous-vide gegaard. Dusss…..kom maar door met deze geweldige sous-vide pakket van Thermapen Nederland.

 7. 5 sterren
  Wat een gave winactie! Ik zou gaan voor Hollandse asperges. Nu de lente lijkt los te barsten, krijg ik zin in frisse voorjaarsgerechtjes. De asperge is het teken dat de lente is begonnen. Daarmee zou ik graag experimenteren in de sous vide. Beetje citroenrasp erover uiteraard 😋