SIMPEL kookboek van Yotam Ottolenghi

SIMPEL kookboek van Yotam Ottolenghi

LEMON LOVE
Als mega citroenen fan, ben ik natuurlijk helemaal weg van dit nieuwe kookboek SIMPEL! Een kookboek wat draait om simpele recepten met een frisse twist. Yotam Ottolenghi is een van mijn favoriete chefs en zijn kookstijl is al jarenlang een inspiratiebron voor mij. Net zoals bij The Lemon Kitchen, staat bij Ottolenghi een goede smaakbalans centraal. Dit creëer je met een fris element. Ik eet het liefste gerechten waar een fijne balans van zoet, zout, zuur (fris), bitter en soms wat pittigs in zit.  De vormgeving van het boek is bijzonder mooi, de citroenschil (zestlaag) is duidelijk zichtbaar, waardoor er een interessante 3D effect ontstaat. Als je met je vinger over het boek gaat, voelt het als een echte citroen! Ben je ook benieuwd wat voor lekkere recepten er allemaal in dit SIMPEL kookboek staan? Dan heb ik leuk nieuws! Ik mag namelijk 2x een SIMPEL kookboek weggeven! Onderaan het artikel zie je hoe je met deze winactie meedoet.

SIMPEL – Yotam Ottolenghi

Hoe bedoel je simpel? Ja de eenvoud van verse ingrediënten en bereidingswijze komen in dit boek helemaal samen. Yotam legt uit hoe je op een makkelijke manier, heel lekker kan eten. Het kiezen voor verse ingrediënten en de juiste is essentieel. Bij Yotam Ottolenghi komt er nooit een saai gerecht voorbij. Hij staat bekend om zijn sexy, sprankelende en kleurrijke gerechten. Op de foto zie je een prachtig bloemkool gerecht wat mij enorm aanspreekt. Het is inderdaad simpel een hele bloemkool, boter, olijfolie, citroen en wat zeezout. En voordat je het weet ben je aan het watertanden.. Nou ga ik samen met mijn vriend in december naar Londen, dus ik zal zéker bij minimaal een van zijn plekjes te vinden zijn!

SIMPEL kookboek Yotam Ottoglenghi www.thelemonkitchen.nl
SIMPEL kookboek Yotam Ottoglenghi

Yotam Ottolenghi- inspiratiebron

Het is een inspirerende man, waar de passie voor mooi eten van af spat. Samen met zijn zakenpartner Sami Tamimi runt hij een aantal zeer succesvolle traiteurszaken onder de naam Ottolenghi en restaurant Nopi in Londen. Ottolenghi’s inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor verschillende ingrediënten, waarvan v vooral groente en citroen. Ondanks dat hij geen vegetariër is, mis ik bij zijn recepten vlees noch vis. Zijn spannende, uitgesproken smaken en frisse combinaties zijn aanstekelijk! Wist je dat Yotam Ottolenghi ook al de bestseller ‘Plenty’ (geheel vegetarisch kookboek met groente in de hoofdrol) ontwikkeld heeft!? Die heb ik al jaren in huis. Behalve kookboeken schrijft hij trouwens ook wekelijkse populaire column in The Guardian.
Wil jij nou ook deze gele eye-catcher winnen? Doe dan mee!

WINACTIE – Simpel van yotam ottolenghi

 1. Laat in een reactie hieronder weten wat je zo aanspreekt aan dit boek en waarom je hem wilt winnen.
 2. Volg The Lemon Kitchen op Facebook & Instagram!
  * Binnenkort worden de twee winnaars bekend gemaakt! Ik ga alvast wat receptjes uitproberen.

84 reacties

 1. Hoe vrolijk de uitstraling en hoe heerlijk heb ik mogen genieten van één van de vele recepten uit het boek!
  Een aanrader en kan niet wachten om de andere recepten te mogen uitproberen.

 2. Eindelijk een SIMPEL kookboek van Jotam Ottolenghi…
  Ik ben benieuwd naar zijn semi-SIMPELe gerechten.
  Ik ga graag het hart van mijn lief veroveren met deze mooie recepten!
  When life gives you lemons… make yummy stuff… Hihi

 3. ik doe graag mee ik ben een grote fan van ottelenghi
  (waarschijnlijk typ ik zijn naam verkeerd, heb elke keer moeite om te onthouden hoe je zijn naam schrijft)
  zijn knoflooktaart uit plenty is t lekkerste recept die ik meerdere keren heb gemaakt

 4. Sinds ik Yotam Ottolenghi bij masterchef gezien heb ben ik fan. Wat een geweldige kok en persoonlijkheid. Ik zou dit boek graag winnen om ook eens iets van zijn creaties te maken. Ik heb begrepen dat vooral de hoeveelheid aan benodigde vreemde ingrediënten terug gebracht is en dat lijkt me erg fijn om mee te beginnen. Van zijn foto’s op Instagram ga ik altijd watertanden mmm. Ik ga jullie gauw ook op Instagram volgen.

 5. Koken is mijn passie en ik ben zeer benieuwd naar SIMPEL kookboek van Yotam Ottolenghi. Ik ben altijd zo blij als een klein kind met nieuwe recepten.

 6. Jaaaaaa ik wil dit!! Gewoon omdat het boek eigenlijk een beetje van jou is:). Kan niet wachten om de gerechten te proberen. XXX

 7. Ik ben dol op het werk van deze topkok. De combi eenvoud aan produkten en de overvloed aan smaak! Geweldig!

 8. Wat een kijk-, beleef-, inspiratievol-, doeboek is dit boek van Yotam en ik heb er in de boekhandel ingekeken. Een boek welke niet alleen in de keuken blijft liggen hoor maar een prominente plek op mijn leestafel in de woonkamer krijgt. Ik ben benieuwd naar de verfrissende recepten en doe graag mee aan de verloting!

 9. Wauw! Wat een te gekke winactie! Waarom ik wil winnen … Ik hou van zijn manier van vertellen en koken en simpel staat mij absoluut aan! Het leven is al ingewikkeld genoeg?..

 10. Prachtig blog Jadis, je bent echt super snel aan het groeien, heel leuk! Verder staan de boeken van Yotam staan ieder jaar weer op mijn verlanglijstje ?, heerlijke recepten! Omdat er eigenlijk geen plek meer is in de boekenkast heb ik mijn vriend beloofd geen kookboeken meer te kopen, maar dit is een cadeautje, dat ziet hij vast anders!

 11. Ik wil dit boek heeeeeel graag winnen. Ik ben gek op de wereldkeuken en vooral de Arabische. De Israelische keuken maakt mij ook heel nieuwsgierig!
  Ik zou het fantatisch vinden als ik dit boek kan winnen.

 12. Ik hou van simpel maar ook van kleurrijke gerechten en als ik jouw verhaal lees dan wil ik heel graag het boek winnen als een inspiratiebron voor mijn eigen creaties ?.

 13. Zou heel graag het boek winnen. Ben fan maar schrok altijd van de hoeveelheid ingrediënten. Hou het graag iets simpeler in mijn keuken.

 14. Eigenlijk is mijn vriend kok geweest, maar omdat het hem beter past als ik kook, mag ik wel een handje geholpen worden, toch? ?
  Ik heb hem beloofd: als ik dit boek win, hoeft hij niet meer te koken totdat ik dit boek ‘uitgekookt’ heb. Dan heb ik immers voorlopig voldoende inspiratie! ???

 15. Ja! Nu wil ik toch meedoen. Na mijn vegan week (challenge) ben ik blij dat ik eindelijk weer wat zuivelproducten mag eten. We aten sowieso al weinig vlees en vis. Maar ik ben – ook al was ik blij dat ik klaar was met een week vegan – wel meer aan het opletten om toch niet zomaar alles te eten. Dit klinkt als een boek wat mij daarbij kan helpen. Dat miste ik wel in de vegan week. Goede recepten.

 16. Nooit saai,inderdaad simpel,dat is soms ook fijn als je haast hebt
  En smakelijke recepten!

 17. Less is more! Ik vind deze gedachte ook terug in de kookboeken van Pascale Naessens. Gaat ook over pure eenvoud.

 18. Oh dit lijkt me een heerlijk kookboek! Ik ben dol op nieuwe dingen uitproberen in de keuken (helemaal nu ik op mezelf woon) en SIMPELe recepten hoeven niet perse saai te zijn. De vormgeving van het boek maakt me nieuwsgierig, die wil ik wel eens voelen 😉

 19. Veel kookboeken vereisen een gigantische keuken en een idem voorraadkast. Aangezien ik dat niet heb, ben ik heel benieuwd naar de simpele gerechten :)!
  Daarnaast kookte ik voorheen maandelijks met een vriendinnetje heel uitgebreid, en aangezien zij al fan is van Plenty, zou ik graag dan een keer uit Simpel voor haar koken! Meteen een goede reden om deze traditie in ere te herstellen 🙂 Fingers crossed!

 20. Ik ben al jaren ontzettend fan van othenlengi en heb al vele kookworkshops van hem op tv gezien. Ik zou het onwijs leuk vinden als ik uit dit boek weer nieuwe gerechten kan uitproberen. Daarnaast ben ik ook echt fan van de recepten van the lemon kitchen. Ik leer steeds meer bij over het gebruik van citroenen en de recepten zijn echt lekker en leuk om te maken. ?

 21. Wat een leuke win actie! Ik doe graag mee. Het spreekt mij heel erg aan dat hij vooral veel gebruikt maak van groente van ingrediënt. Love it. Ik volg je op Facebook en Instagram:)

 22. Het (bieb)boek Nopi van Ottenlenghi bleek toch wel hoog gegrepen. ?‍♀️ Simpel en citroenen klinkt meer in mijn straatje. Heel benieuwd naar dit boek! ?

 23. Ik zou dit boek graag winnen omdat de meeste kookboeken vaak veel ingrediënten vereisen, en met een niet zo grote keuken is dat niet heel handig ? daarnaast benul benieuwd naar zijn recepten en zou ik deze graag gaan koken met een vriendinnetje waarmee ik maandelijks een kookavond had (goede reden om weer te beginnen! Zij is helemaal fan van zijn plenty boek namelijk!) ???

 24. Wat een onwijs gaaf boek. Ik ben al jaren onwijs fan van othenlengi. Ik heb heel veel kookkunsten van hem op tv gezien en dit boek zou een mooie toevoeging zijn. Daarnaast ben ik ook onwijs fan van jouw recepten. Ik leer nu zoveel over het gebruik van citroenen in gerechten en wat je er eigenlijk allemaal mee kan. Echt leuk!

 25. Simpel, dat klinkt me als muziek in de oren! Misschien duik ik dan wat vaker de keuken in om wat vers te maken haha..

 26. When life gives you lemons ? you make lemonade and sooo much more. Ik ben dol op citroenen en wanneer ik mijn citroentaart met Italiaanse meringue maak, maak ik iedereen al heel happy…dit kookboek zou echt heel welkom zijn ik mijn gerenoveerde keuken! Fingers crossed!

 27. Sprankelend en kleurrijk, spreekt mij enorm aan, doe daar een vleugje citroen bij en een heleboel trots op mijn dochter, dan is zo’n prachtig boek het kersje op mijn wens-taart ??

 28. Wij koken en bakken hier regelmatig met citrusvruchten en altijd verse ingrediënten. Mijn dochters zijn ook gek op bakken en koken, zitten allebei op kinderkookclub. We houden er zo van…dus het boek wordt hier volop gebruikt als we winnen.

 29. Ik zou hem heel graag willen winnen, omdat ik al super graag hier had willen eten tijdens mijn stage in London, maar het er helaas niet meer van is gekomen. En nu zou ik met het boek gewoon thuis van de heerlijke gerechten kunnen genieten! 😉

 30. Ja ik doe heel graag mee! Mijn vriend en ik houden erg van koken en hebben ook veel van zijn andere boeken die top zijn. Aangezien wij allebei nu fulltime werken kunnen we wel wat simpelere gerechten & inspiratie gebruiken voor doordeweeks. Ben erg benieuwd naar het boek 😀

 31. Less is more,óók in de keuken, en Ottolenghi heeft dit helemaal begrepen en vertaald naar een kookboek om hebberig van te worden!

 32. Ik doe graag mee omdat ik de recepten die ik tot nu toe van Ottolenghi gezien heb helemaal niet zo simpel vond. Misschien dat dit boek daarin verandering brengt 🙂

 33. Ottolenghi eigenlijk pas recent ontdekt en ik heb dus nog wat in te halen. Als ik Simpel mag winnen gaat het daar zeker bij helpen!

 34. Simpel staat bij mij hoog in het vaandel. Lekker koken, lekker eten maar het moet niet te moeilijk zijn. Het boek ziet er prachtig uit en zou straks een ereplaats in mijn nieuwe keuken kunnen krijgen.

 35. Ik heb nog maar recent het rijke smakenpallet van citroenen ontdekt en wil er graag meer mee experimenteren. Hoe beter dan met dit boek? ?

 36. Omg
  Heel graag
  Grote fan van othenlengi
  Ik vind m gedweldig
  Uit plenty heb in al meerdere malen de knoflooktaart gemaakt . Heerlijk
  Ik doe graag mee

 37. Een geweldige kok, die zo puur en simpel kookt!
  Voor mij is koken en bakken een soort of meditatie, na het overlijden van mijn zoon, en daar kan ik dit kookboek goed bij gebruiken!
  Dol op Citroënen, en zo goed te combineren met hartige, maar ook zoete gerechten!
  Kom maar op met dit geweldige kookboek!

 38. Puur, (H)eerlijk en Simpel. Hoe kan dat je nou niet aanspreken?! Ik ken hem niet, maar ben er wel ontzettend benieuwd naar! Kom maar op met dat boek, dan ga ik meteen beginnen! Mmmmm….

 39. Wat interessant winaktie!!! natuurlijk heeft de boeken van Ottolenghi een plek in mijn keuken!!

 40. Graag zou ik dit willen winnen.
  Waarom?
  Gewoonweg omdat ik en mijn vriend altijd uiteten gaan omdat wij beiden niet de inspiratie hebben om te koken.
  Met een kookboek lijkt het mij ook romantisch om dit samen uit te proberen.

 41. Alle recepten van ottolenghi zijn puur en eerlijk. De smaken fris en verrassend en je maakt altijd indruk op tafel. Deze kookboeken moet je gewoon hebben ?

 42. Ik hou van yotam omdat hij echt vega kookt. Na 25 jaar vega is het nog steeds moeilijk om fijne echte vega kookboeken te vinden.

 43. Oehh zou dit boek goed kunnen gebruiken met alle leuke sint en kerst dinertje voor de deur. Ottolenghi heeft altijd top recepten en haal deze dan ook vaak van internet. Een echt boek zou super leuk zijn om eindelijk te hebben zodat ik elk recept kan testen!

 44. Ik vind Ottolenghi een geweldige kok ! zijn boek “Plenty” hebben manlief en ik stukgekookt. Hoewel zijn recepten nooit moeilijk zijn, vind ik ze wel vaak bewerkelijk. Vandaar dat ik nieuwsgierig ben naar Simpel.
  op zich is het niet erg dat een recept bewerkelijk is: wij gaan daar in het week-end dan leuk mee aan de slag. Je leert van hem ook veel,zaken die ik op een ander moment weer toepas. Groenten niet koken bijvoorbeeld,maar in de oven stoppen.

 45. Ohhh echt een hele leuke winactie Jadis! Ik wil het boek heel graag winnen omdat ik echt super benieuwd ben hoe ik echte Yotam gerechtjes kan maken zónder daarvoor 100 ingrediënten nodig te hebben. Super benieuwd!

 46. Ik heb nog geen enkel kookboek van Ottoglenghi, dus wil dit heeel heeeeel graag! Ik ben sinds kort begonnen met m’n eigen bedrijfje; verzorgen van privé diners van begin tot einde waarbij het eten uiteraard centraal staat. Dit boek zou mega aanvulling zijn om mijn culinaire kennis uit te breiden!

 47. Wauwww! Pas geleden gestart als bakker thuis en heb het andere boek van Ottolenghi al. Zo’n inspiratiebron! Zou heel graag willen winnen!!

 48. De recepten van ottolenghi zijn altijd puur en eerlijk. De keuken is altijd verassend en zelfs als het vega is zijn de maaltijden vullend en overheerlijk. Bij diner maak je altijd indruk! Je kan dus niet genoeg kookboeken van hem hebben ?

 49. Wat een leuke winactie! Ik doe graag mee. Als ik dit kookboek zou winnen zou het mij leuk lijken om te gaan koken voor mijn famillie zodat we het daarna gezellig samen kunnen opeten!

 50. Ik doe zeker mee met deze winactie want ik ben geel benieuwd of het echt zo simpel is als de naam doet vermoeden.

 51. Oooh, wat een te gekke win-actie! Dit boek staat echt hoog op mijn verlanglijstje, ik ben namelijk een onwijze fan van Ottoglenghi. Hij gebruikt altijd aparte smaakcombinaties en nu maar met max 10 ingrediënten, ideaal! Ik was toevallig gisteren in een drukkerij en liep toen langs dit boek. De foto’s zijn prachtig! Ik heb het boek met pijn in m’n hart laten staan, maar zou m graag ik aan mijn boeken collectie willen toevoegen!

 52. Ik ga een gokje wagen. Ik heb een kookboekentic. Alleen de cover is al prachtig, maar ik kan ook wel weer wat inspiratie gebruiken. Simpel is het magische woord hier, want met 3 kids en een eigen onderneming draaien heb ik helaas weinig tijd om uren in de keuken te staan!

 53. Superleuke winactie!
  Wij zijn dol op heerlijk eten, maar hebben altijd moeite met gerechten met tig ingrediënten haha. Een boek als dit lijkt me daarom helemaal top, smaakvolle, simpele gerechten met een frisse twist…het water loopt me nu al in de mond???

 54. Àh, te gekke winactie. Ik wil meedoen omdat het boek van Plenty Ottolenghi letterlijk het enige kookboek is waar ik ook echt vaak uit kook. Dus Simpel stata op mijn wishlist & ik heb er al uit mogen koken, dus weet zeker dat het voor me is. Toffe winactie Jadis 🙂

 55. Ik heb van Yotam Ottolenghi nog nooit iets gekookt. Maar als ik jouw enthousiaste verhaal erover lees, zou ik t heel graag uitproberen. Dus ik hoop dat ik win!

 56. Door de prachtige omschrijving van Jadis, ben ik nu erg nieuwschierig geworden naar dit boek. Ik heb vaker in boeken van hem gekeken en niet alleen is hij een briljante kok, hij is voor mij ook een kunstenaar op het gebied van voedsel. Zijn boeken laten me niet alleen staan of zitten watertanden maar zijn ook een genot voor het oog. Ik zie het al helemaal voor me hoe ik later een prachtige stapel boeken in de keuken heb die me inspireren om op een simpele en frisse wijze lekkere maaltijden te kunnen bereiden voor familie & vrienden. Het zou niet alleen een cadeau zijn voor mezelf maar ook passen binnen mijn leefwijze en een genot voor anderen, die hiervan mogen meegenieten aan de tafel.
  Groetjes, lotte

 57. Leuk! Ik doe graag mee met deze winactie, omdat ik graag zo puur mogelijk wil koken, maar door mijn studie weinig tijd heb om iedere dag weer tot inspiratie te komen. Ik hoop dat ik met dit boek weer heerlijke nieuwe recepten kan uitproberen!

 58. Prachtig boek met mooie fotografie! Ik kan niet wachten om nieuwe recepten uit te proberen. Less is indeed more!

 59. Prachtig boek met mooie fotografie en nieuwe inspiratie! Ik kan niet wachten om weer nieuwe recepten uit te proberen. Less is echt more!

 60. Yeah, ik ga het kookboek gebruiken voor heel veel nieuwe inspiratie! Yotam Ottolenghi laat door de kracht van eenvoud echt zijn producten tot zijn recht komen, heerlijk!

 61. Ik ben Gina en helemaal dol op citroenen gebruik het ook vaak in mijn baksels , en volg Yotam Ottolenghi al een hele tijd, dit kookboek zou een hele frisse aanvulling zijn ,om weer nieuwe gerechten uit te proberen

Reacties zijn gesloten.

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte