Een heel simpel rucola salade met Parmezaanse kaas recept, Italiaans en bestaat maar uit een paar ingrediënten. Ik vind het heerlijk om fruit in mijn salades te combineren met Parmezaanse kaas, zoals de Parmigiano Reggiano die ik uit Italië heb meegenomen. Het is nog zomer dus een lekkere salade gaat er sowieso wel in toch!? Ik ben zelf echt geen ‘sla’ eter, maar rucola heeft zó veel smaak en ook nog eens een lekkere bit. Zie hieronder het zomerse rucola met Parmezaanse kaas, druiven & citroen recept.
Tip: om de salade nog meer op smaak te brengen, rasp als laatste nog wat citroenzest er overheen!
Wist je bijvoorbeeld dat Rucola in het Engels ‘raket’ betekend? Dit komt door de verfrissende, scherpe, redelijk bittere en soms zelfs peper achtige smaak. Het heeft een bijzondere vorm, die mij soms doet denken aan onkruid uit de tuin haha. Donker groen van kleur en wordt vooral in Italië veel gegeten.
Een heerlijke zomerse salade! Serveer er wat crostini’s of knoflook brood bij!Â
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
Eén reactie
Wat een mooie salade. Mag ik vragen waar je de borden vandaan hebt?