Resto VanHarte: Hét recept voor een betere buurt

Resto VanHarte: Hét recept voor een betere buurt

Zoals jullie vast al gezien hebben werk ik dit jaar nauw samen -als ambassadeur – met Chaudfontaine. Buiten dat het een geweldig merk is met heerlijk mineraalwater, zijn ze ook maatschappelijk partner van het goede doel Resto VanHarte. Onlangs heb ik samen met Vanessa van Culinessa een dag meegeholpen bij een vestiging in Amsterdam. Ze willen sociaal isolement de wereld uit helpen en leefbaarheid in de wijk bevorderen. Eén a tweeavonden per week kunnenomwonenden aanschuiven voor een gezond en betaalbaar (een paar euro) driegangen diner, vaak in een buurthuis waart een professionele keuken beschikbaar is. 

Chaudfontaine en Resto VanHarte 

Door heel Nederland zitten Resto VanHarte restaurants. Dit is speciaal om mensen een avondje uit met lekker eten te bieden. Met de combinatie van lekker eten en kwalitatief mineraalwater is een samenwerking tussen Resto VanHarte en Chaudfontaine gestart. Chaudfontaine zet hierbij mineraalwater op tafel en ondersteunt met vrijwilligers en waar mogelijk met publiciteit. Zo hoorde ik dat And C van Chantal Jansen onlangs ook een video bij Resto vanHarte heeft opgenomen. Heel goed dat hier steeds meer aandacht aan wordt besteed! 

resto vanharte
Resto VanHarte: Hét recept voor een betere buurt

In de keuken bij Resto VanHarte

Resto VanHarte: Hét recept voor een betere buurt 

Onder leiding van een professionele kok start de keukenploeg de voorbereidingen. Vrijwilligers doen in de buurt boodschappen, gaan de keuken in, maken heerlijke gerechten en dekken de tafels. Eens in de zoveel tijd is er zelfs een muzikant of spreker aanwezig om de avond nog specialer te maken. Rond etenstijd schuiven de gasten aan.

Kijkje binnen 

Live Muziek

Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving. Ze brengen in hun buurtrestaurants mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar in verbinding om samen te bouwen aan een hechte gemeenschap en betere buurt. Dat begint met samen koken en eten, een beproefd recept.

Chefkok Cor Koijmans

Tijdens deze bijzondere dag ben ik met meerdere mensen variërend van buurthuisbezoeker tot vrijwilliger in gesprek geweest. Zo heb ik ook Chefkok Cor Koijmans ontmoet. Hij is 65 jaar, gepensioneerd en super gepassioneerd over alles wat maar met eten te maken heeft. Hij vertelt dat hij elke week weer met veel enthousiasme hier in de keuken staat en het vrijwilligersteam aanstuurt. In1990 heeft Cor de titel Meesterkok gekregen en vroeger een goed lopend restaurant gehad én 5 jaar aan de top in Rusland gewerkt. Zijn favoriete keuken is toch wel de Franse keuken, hij noemt dit de basis van fine dining. Maar Indonesisch is ook erg geliefd, zijn moeder heeft 20 jaar in Indonesië gewoond. Verder ziet hij patisserie en ijs beelden, het maken van paté en wild als zijn favorieten in de keuken. 

Muziek en gezelligheid bij Resto vanHarte

Rond kwart voor zes druppelen de gasten binnen en voor de entertainment zoals te zien is op deze foto wordt ook gezorgd. Er werd prachtig piano gespeeld en gezongen en dat maakte nog meer de sfeer.

Wil je ook je steentje bijdragen?

Mijn ervaring was dat er een fijne sfeer hing, mensen heel positief en dankbaar waren en het een goed gevoel gaf om mee te helpen. Wil jij dit ook? Dat kan op meerdere manieren, je kan ervoor kiezen om eens in de week of per twee weken een avond mee te draaien in de keuken of bediening. Je kan ook geld doneren, maar je helpt ze voornamelijk door op locatie bij jou in de buurt mee te draaien. Kijk hier of er een Resto van Harte bij jou in de buurt zit! 

Resto VanHarte: Hét recept voor een betere buurt
Resto VanHarte: Hét recept voor een betere buurt

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

# Samenwerking met Chaudfontaine

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte