Tagine recepten

Heerlijke TAGINE RECEPTEN

Eigenaresse Nora Ait Chitt runt sinds 2014 De Tagine

 

Ze heeft een Marokkaanse vader en Nederlandse moeder zijn en deelt graag haar passie voor de Marokkaanse cultuur en de prachtige unieke producten die dit land te bieden heeft. Deze sprankelende dame gebruikt naast veel groenten ook geregeld een frisse touch van biologische citroen in haar tajine recepten. Leuk om te weten is dat je in haar winkel mijn kookboek kan kopen! Op deze pagina zie je regelmatig haar Tagine recepten voorbijkomen. Eigenlijk hele gezonde recepten! Vergeet trouwens niet om bijvoorbeeld een Tagine aan te schaffen als je aan de slag gaat.

 

Wat is een Tagine?

Een Tagine is oorspronkelijk een aardewerken stoofpot. In Marokko is dit bijna hun dagelijkse kookpot. Een Tajine bestaat uit een grote dikke aardewerken schaal en een kegelvorming deksel. Tajines zijn er zelfs in verschillende maten. De Tajines kunnen op gas, elektrisch en in de oven gebruikt worden. Traditioneel wordt een Tajine op een rooster boven hete kolen geplaatst, omdat dit het lekkerst is!

 

Tagine recepten

In een Tajine kun je allerlei gerechten klaar maken wat jij lekker vindt. Denk aan groenten – vlees –  visgerechten. Samen met diversen Marokkaanse specerijen zoals bijv. het traditionele kruidenmengsel ras el kanoet, uien, peulvruchten, maar ook bijvoorbeeld aardappelen en citroen. Het is dus de bedoeling dat je het gerecht grof snijd en het gerecht in lagen opbouwt in een Tajine. Je begint altijd van harde groenten naar zachtere groenten te werken. Vlees altijd onderop voor het garen. Een lekker vers visje plaats je bovenop de groenten in de Tajine. 

Tagine recepten van Nora De Tagine

Tagine recepten

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte