Het is zoet, romig, fris en heeft een lichtzoute nasmaak. Ik heb een tip gekregen van de ‘pistache-expert’ van Taormina: maak altijd gebruik van volle biologische melkproducten en van een pure pistachepasta als je pistache-ijs wilt maken! Heel typisch Siciliaans is het om in de zomertijd een ‘broodje ijs’ te eten, dat zijn briochebollen met pistache-ijs. Als je in Sicilië op het strand bent geweest, heb je vast ooit een ijscokarretje gezien. Daar verkopen ze deze broodjes ijs. Ook dit pistache-ijs kun je in een briochebol doen. In het The Lemon Kitchen Sicilië kookboek vind je dit recept.
Gelato di pistacchio ca brioche (In het Siciliaans)
Tijdens het maken van The Lemon Kitchen Sicilië ben ik in één jaar 5 keer naar Sicilië gereisd. Er gaat geen vakantie voorbij in dit paradijs zonder een pistache ijsje. De allerbeste pistachenootjes komen uit Bronte (Sicilië). Hier vertel ik in het kookboek ook meer over. Omdat ik graag een quote van food-expert Janny van der Heijden op mijn kookboek wilde hebben. Ben ik onlangs langs geweest bij Janny thuis. “Het allerlekkerste pistache ijs ooit”. Een fijner compliment kon ik mij niet denken. De quote is mij erg dierbaar!
Zoals jullie weten verschijnt 7 april officieel mijn nieuwe kookboek. Ik kan oprecht niet wachten om hem in mijn handen te houden en er door te bladeren. Meer dan een jaar heb ik hier met veel liefde en passie aan gewerkt. Mocht je het leuk vinden kan je alvast een pre-order van The Lemon Kitchen Sicilië plaatsen!
Op 8 april is mijn boeklancering en hier zal ik dan ook voor ieder een lekkere pistaches bol serveren mét een mini brioche bol. Om voor een grote groep pistache ijs te maken heb ik bij Hans in zijn ijssalon (Heel Holland Bakt) een afspraak gemaakt om het pistache ijs volgens mijn recept daar te maken.
” Van de gerechten die Jadis mij heeft laten proeven kan ik nog steeds de smaken terughalen. Dan weet je dat je met dit boek iets bijzonders in handen hebt. Jadis’s Sicilië staat vanaf nu op mijn favoriete lijstje! “
Ook heeft onder andere Rudolph van Veen een fijne quote geschreven.
Rudolph van Veen “Jadis Schreuder is tot over haar oren verliefd op Sicilië en haar rijke culinaire cultuur. Maar gelukkig woont ze gewoon in Nederland, zodat zij ons via haar smaakvolle boek kan laten meegenieten van de populaire Siciliaanse keuken, die bekent staat om haar eenvoud, rijke smaken en die altijd aanwezige frisse twist. Wederom gefeliciteerd met jouw prachtige boek, Jadis!”
2 reacties
Wat leuk! Een sicilie kookboek! We zijn er nu twee keer geweest, zo een fijn eiland! Ik ga het boek binnenkort bestellen!
Als wij op vakantie naar Italië gaan, kan ik het ook niet laten om een pistache ijsje te bestellen.