Perfecte hamburgers met citroen van de egg

Perfecte hamburgers met citroen van de egg

Super fijn zo’n lange & zonnige (na)zomer! Eigenlijk heb ik elke dag wel zin om te EGG’en . Zo heb ik hemelse hamburgers met citroen en verse kruiden gemaakt. Hieronder vind je het simpele hamburger recept! Uiteraard is het belangrijk dat je, de kerntemperatuur van je vlees meet met een Thermometer, ik gebruik standaard die van Thermapen.nl, zoals je op de foto ziet. Meten is tenslotte weten!


Hamburgers meet je met de Thermapen, meten = weten!

Perfecte hamburgers

Het bakken/grillen van perfecte hamburgers hoeft dus niet zo moeilijk te zijn, zolang je maar de kerntemperatuur meet. Er is niks zo zonde als een te ver door gebakken stuk vlees. Het is ten eerste zonde van de slachting, daarnaast ook niet meer eetbaar. Ik ben van mening, die paar keer dat ik af en toe vlees eet dat het, het waard moet zijn.

Liever vis barbecue recepten? Maak dan eens zalm gemarineerd in limoncello van de Big Green Egg! 

5/5

Perfecte hamburgers met citroen van de EGG

Gang vlees
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
INGREDIËNTEN
  • 600 gram kwalitatief rundergehakt natuurlijk van de slager
  • knoflook teentje fijn gehakt
  • 1 biologische citroen
  • verse basilicum en andere verse kruiden handje vol
  • theelepel lemon pepper online of bij de groothandel(anders gewoon verse peper)
  • Nodig
  • handrasp
  • Big Green Egg of BBQ
BEREIDING
  • Meng als eerste het gehakt met de fijngehakte knoflook, rasp van 1 citroen en fijngehakte basilicum en andere verse kruiden die je mogelijk in huis hebt. Meng vervolgens het geheel met de hand.
  • Breng vervolgens op smaak met wat zout en (lemon)peper en maak er bolletjes van en druk vervolgens samen. Maak er vervolgens en platte hamburger van.
  • Verhit de Big Green Egg tot ongeveer 180-190 graden en leg de Thermapen alvast klaar. Heb je een roestvrijstalen rooster leg deze er dan op. De hamburgers komen hier nog veel lekkerder van af. 
  • Omdat het gehakt vrij vet is hoef je vervolgens op de EGG of BBQ geen olie of dergelijke te gebruiken. Leg de hamburgers naast elkaar op het rooster en snijd ook de geraspte citroen doormidden en rooster de laatste paar minuten mee.
  • Een ideale kerntemperatuur van mijn hamburger is: +/- 53 graden. Van mij mag hij nog wel een beetje rosé zijn. Tip haal de burgers er iets eerder vanaf, als je niet wil dat hij verder doorgaard.
  • Zorg als laatste ervoor dat het een mooie garing krijgt. Smakelijk!
  • Lekker met een zelfgemaakte komkommer salade & knoflooksaus

Big Green Egg recepten

Ben je opzoek naar nog meer bbq/grill recepten? Hieronder heb ik een lijstje gezet met verschillende vlees recepten waarbij het meten van de kerntemperatuur belangrijk is. Maak bijvoorbeeld eens:


#samenwerking Thermapen.nl

2 reacties

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept