Wat een eer was het om op 28 maart bij de opening Oosterschelde Kreeft 2019 te zijn! Een tot in de puntjes uitgewerkt evenement wat zich jaarlijks met veel aanmeldingen herhaald. Elk jaar weer is het een spektakel en wordt de 1e Oosterschelde kreeft van het jaar gevangen. Er waren ongeveer 8 boten die gezamenlijk de zee op gingen om vervolgens hét vangst moment samen bij te wonen. Gezellig samen met de pers en heel veel andere foodies. De eerste kreeft wordt aan het einde van de dag geveild voor het goede doel: Support Casper. Dit is een onderdeel van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker, waar Ronald Koeman de ambassadeur van is. De kreeft heeft liefst 50.000 euro opgehaald!
Champagne en oesters
In de ochtend rond 10.15 werden we in Zierikzee verwacht en zijn we verdeeld over verschillende boten. Op de kade zitten prachtige oesterschelpen, wat een mooie effect geeft. Samen met de pers en andere foodies zaten op een prachtig schip, wat deed denken aan Pirates of the Carribean! Eenmaal op de boot in de zon, kregen we vervolgens heerlijke Moët Champagne en een verse oester met citroen en zwarte peper. Wat een fantastisch welkomst!
Opening Oosterschelde kreeft 2019
Eenmaal aan het varen, kregen we broodjes met allerlei vissoorten. Wanneer de eerste Oosterschelde Kreeft van 2019 gevangen werd kregen we een ‘vers’ stukje Oosterschelde Kreeft mét mayonaise. Een ‘smaakt naar meer’ hapje, kan ik je vertellen! De kreeft wijn werd al vrij snel geserveerd en dit was een intens gele Chardonnay, wat mijn favoriete wijn is. Zoals je leest was ik helemaal in mijn hum!
Kreeft met kreeft en nog meer kreeft!
Eenmaal terug aan de kade gingen we de boot in om te lunchen. Brood, kruidenboter & cocktailsaus stonden al klaar en we kregen vervolgens nóg een glaasje van de kreeft wijn. Voorgerecht was een Kreeft soepje en het hoofdgerecht was 1 hele kreeft per persoon! Hoe blij kan een mens zijn!? Persoonlijk vind ik het vlees uit de poten nog het allerlekkerst.
Proef de unieke kwaliteit van Oosterschelde Kreeft!
Zo blijkt dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat door de afwijkende DNA structuur in vergelijking van de overige kreeften uit de wereld, de Oosterschelde kreeft een fijnere & zachtere smaak heeft. Daarbij is de versheid van de Oosterschelde kreeft (direct uit de Oosterschelde naar de restaurants) een garantie voor een superlekker kwalitatief product.
Koken met kreeft en/of oesters?
Maak bijvoorbeeld dan eens kreeft met hollandaisesaus en zeekraal of gegratineerde oesters! Deze recepten zijn onlangs ontwikkeld voor Viswinkelonline.nl!
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?