Maak limoncello met The smart infuser

Maak limoncello met The smart infuser

Een tijd geleden werd ik door Kasper van The Smart Infuser benaderd. Dit was in de periode wanneer mijn limoncello challenge nog in volle gang was. Zo vertelde hij mij dat hij een bijzonder Italiaans apparaat (gericht op smaak intrekken) mét touchscreen heeft waarbij je o.a. (binnen 30 minuten) limoncello kan maken. Verbaasd én nieuwsgierig als altijd heb ik hem uitgenodigd voor een kennismaking en hebben we in de ‘gele’ variant mijn limoncello recept uit The Lemon Kitchen kookboek gemaakt. Op het eerste gezicht deed het mij denken aan een mooi sous-vide apparaat, maar het is echt even wat anders! Lees hieronder meer over The Smart Infuser en wat ik van deze limoncello variant vondt.

Maak binnen no time limoncello met The Smart Infuser!
the smart infuser met the lemon kitchen kookboek

Maak in 30 minuten limoncello

Je vraagt je vast af hoe ging dat dan precies? We hebben zo veel mogelijk het limoncello recept aan gehouden uit mijn kookboek, met een paar kleine aanpassingen omdat het nu veel sneller gaat dan normaal. Kasper heeft The Smart Infuser zo ingesteld dat we als eerste de citroenschillen met de alcohol laten intrekken. Hierna de schillen gezeefd en vervolgens hebben we suikerwater toegevoegd. Als laatste hebben we de limoncello (zakken) in de vriezer gelegd. Omdat de citroenschillen waar de etherische oliën in zitten nu minder tijd hebben gehad om in te trekken, hebben we gemerkt dat de hoeveelheid suiker te hoog is. Dus eigenijk nog gezonder ook! Daarnaast zie je dat de limoncello minder troebel is. Dit komt doordat de etherische oliën pas na een langere tijd in de 96% alcohol trekken en niet gemengd kan worden met suikerwater, hierdoor krijg je een chemische reactie waardoor het na 4 weken troebel wordt. Mijn mening? De limoncello is lekker fris en ik vind het fantastisch dat je in een mum van tijd o.a. lekkere limoncello kan maken, maar bijvoorbeeld ook gingerbeer!

The Smart Infuser

Als onlangs afgestudeerde Food Innovator ben ik enorm enthousiast hierover. Deze nieuwe technologie brengt ongeëvenaarde creativiteit en flexibiliteit in de keuken. Heb je een barbecue of bijvoorbeeld een Big Green Egg? Dan is dit apparaat al heleemaal een aanrader. Je krijgt meer smaak in je stuk vlees / vis in 10 minuten in de Smart Infuser, dan na 72 uur marineren in de koelkast. Zo zet je altijd snel en eenvoudig een uniek gerecht op tafel! Wil je ook mensen verrassen met een speciaal drankje zoals limoncello? Je maakt de mooiste cocktails door je favoriete smaken te ‘infuseren‘.

the lemon kitchen the smart infuser

Sous Vide met The Smart Infuser

Er zijn nog vele andere toepassingen voor de Smart Infuser zoals verpakkingen voor Sous Vide. De betekenis hiervan is in het Frans ‘onder vacuüm’ garen. Sous-vide is het proces waarbij in vacuüm verpakte (vis, vlees, groente, desserts, cocktails en sauzen) in een waterbad op redelijk lage en constante temperatuur wordt verwarmd, zodat het een gelijkmatige en ook geleidelijke garing krijgt.

Wat kan je er allemaal mee?

Daarnaast heb je de mogelijkheid om groenten zonder warmte te koken, hierdoor blijven de voedingstoffen meer behouden en bijvoorbeeld Cold Brews maken. Een voorbeeld van cold brew is bijvoorbeeld koffie wat wordt gebrouwen met koud water (maximaal op kamertemperatuur). Het water wordt hiervoor meteen over gemalen koffie gegoten en mag dan een tijdje trekken. Dit proces kan 12 – 14 uur duren, dit kan je ook allemaal instellen op The Smart Infuser. Maak hier bijvoorbeeld Romano ijskoffie met citroen mee! Laat je inspireren door recepten van de beste Mixologen en chefs. Je kunt de recepten en programma’s eenvoudig online vinden, maar je kan ook zelf creatief aan de slag gaan! Heb je zelf een recept gemaakt? Dan kan je de recepten makkelijk op te slaan. Dit bespaart je tijd en zorgt altijd voor een constante kwaliteit!

Hoe werkt het?

Als je smaken wilt laten trekken, marineren, vlees mals maken, eten inmaken, extraheren (om een smaak extract te maken) en versterken, is het essentieel om te werken met vacuum niveaus onder, op of boven het kookpunt. Het kookpunt (van water rond de 100 graden Celsius en 7 graden onder volledig vacuüm) is het moment waarop de magie plaatsvindt. Het wegnemen van de luchtdruk maakt bewerken op celniveau mogelijk. Het kookpunt verschilt per vloeistof, product en mengsel. Zelfs de temperatuur, hoogte en weersomstandigheden hebben een grote invloed op het proces en het eindresultaat. Met de Smart Infuser krijg je de beste resultaten dankzij een volledig herontwikkelde precisievacuümtechnologie.

Precisie vacuüm

De speciaal ontwikkelde software in combinatie met 2 sensoren vormen samen een slimme besturing die dit kookpunt precies kan detecteren. Programmeren via het kleuren aanraakscherm en voorgeprogrammeerde recepten opent een wereld van nieuwe mogelijkheden.

Limoncello uit The Lemon Kitchen Kookboek
Limoncello recept uit The Lemon Kitchen Kookboek

Limoncello recept

Normaal gesproken ben je volgends het limoncello recept uit mijn kookboek 4 weken ‘zoet’ met het maken en brouwen van deze onweerstaanbare likeur. Maar met The Smart Infuser gaat het mega snel en zit je dus na 30 minuten (en natuurlijk even koelen in de vriezer) binnen no time al aan de zelfgemaakte en verfrissende limoncello. Het resultaat is net iets anders, maar niet minder lekker! Heb jij nou ook zin in deze frisse citroenlikeur? Bekijk het limoncello recept hier. Mocht je ervoor kiezen om The Smart Infuser aan te schaffen, vind je ook daarin dit recept terug!

Welke kleur heeft jouw voorkeur?

The Smart Infuser is er in allerlei kleuren, mijn voorkeur gaat uit naar crème/wit of geel. Maar wellicht past bij jouw bedrijf of inrichting wel een andere kleur zoals groen of misschien wel helemaal zwart? Kijk voor meer informatie op Smartinfusing.nl!

#Samenwerking met The Smart Infuser

12 reacties

  1. Weet niet of ik ooit Limoncello hebt gedronken. Lijkt mij wel lekker verfrissend, vooral met de hitte in deze dagen. Ik ga het wel een keer proberen te maken, en te drinken.

  2. Wat een grappig apparaat! Nooit geweten dat er ook zoiets bestond. Kan mij goed voorstellen dat mensen die lekker aan het experimenteren zijn hier heel veel aan kunnen hebben

  3. Erg handig innovatief apparaat, ze mogen de standaard keukens onderhand wel flink uitbreiden door de keur aan handige apparatuur die er de laatste tijd is verschenen.

  4. Wat een handig apparaat. De Limoncello ziet er erg fris en zomers uit, maar dat doet je hele website haha.
    Ik ga de link eens doorzetten naar wat familieleden, die ook aan het experimenteren zijn met het zelf brouwen van drankjes 🙂

  5. Ik zou voor de zwart-wit variant gaan, past perfect in onze monochrome kitchen. En zo’n gele citroen steelt dan helemaal de show op het aanrecht als frisse eyecatcher!

  6. Wat interessant, ik had geen idee dat zoiets bestond. Niet aan mij besteed maar kan me voorstellen dat het een goede toevoeging is voor veel huishoudens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte