Lamsrack met salade van gekleurde tomaten & citroen
Gang Salade
Keuken Italiaans
Trefwoord big green egg recepten, gerechten met citroen, salade recepten
Totale tijd 1 uur uur
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
- Thermapen en/of Digitale Oven Thermometer
- Een grote lage salade schaal
- Handrasp en/of zesteur
- Big Green Egg of Barbecue
- Kom om het vlees in te marineren
INGREDIËNTEN
- +/- 700 gram lamsrack * van de slager of groothandel
- 20 ml olijfolie (de helft voor de dressing van de salade)
- 2 gram lemon pepper of versgemalen zwarte peper
- 1 biologische citroen
- 2 knoflooktenen
- 1/2 theelepel chiliflakes of 1/3 peper
- 8 verse salie blaadjes
- gekleurde cherrytomaatjes
- lekker desem stokbrood of ciabatta
BEREIDING
- Verwarm de Big Green Egg voor en bekijk het klaar maken van de lamsrack hier.
- Laat het vlees even rusten en snijd dan tussen de botten het vlees los.
- Halveer de gekleurde tomaatjes en maak de dressing.
- Knijp een halve citroen uit over de tomaatjes, verdeel er 2 eetlepels extra vergine olijfolie overheen, pluk de verse salie blaadjes en doe erbij. Hussel alles door elkaar en verdeel de tomaatjes over de schaal en verdeel de lamsrack stukken over de salade.
5 reacties
Geweldig gerecht, waar ik de thermapen goed kan gebruiken voor de lamsrack.
Als ik win eindelijk eens aan de slag met de thermapen🔥
Met de kerst net een lekker stuk lam 🐑 gekregen onder de boom.
Deze al wellicht nog beter smaken met het mega bbq pakket van the lemon kitchen en thermapen.
dit was super lekker!!
Dit staat als eerste op mijn lijst om te maken als ik een nieuwe Thermapen heb. 😉