Opzoek naar een fantastisch kerstrecept? Dan zal deze kokkels in beurre blanc met kruidenolie je niet telleurstellen. Het is een favoriet recept uit Jadis’ Lemon Kitchen kookboek.
Beurre blanc een goddelijke saus bij vis en schaal- en schelpdieren. Het is een samensmelting van smaken: romig, vettig en zuur. In dit recept heb ik gekozen voor kokkels: een duurzamere keuze, omdat ze uit Nederland koken en het MSC keurmerk hebben. Maar ze zijn ook gewoon erg lekker en mooi om te zien. Je kunt deze schelpdiertjes ook vervangen voor andere soorten vis, schaal- en of schelpdieren. Tip: let op dat de vis die je kiest het blauwe logootje heeft. Dan weet je zeker dat je een duurzame optie kiest.
Lees onder het recept een tip om met kerst zeker te zijn van verse en duurzame vis en nog een paar extra kerst visrecepten.
Inmiddels staan er op de website al een hele boel vis, schaal- en schelpdieren recepten met het MSC keurmerk. Als trotse MSC ambassadeur vind k het belangrijk om duurzame vis onder de aandacht te brengen. Hier lees je ook meer over in mijn kookboeken. Dit kokkels in beurre blanc met kruidenolie recept komt dan ook uit mijn laatste kookboek.
Tip: bestel de kokkels of andere vis, schaal en schelpdieren bij je lokale visboer. Dan weet je zeker dat je ze op tijd in huis hebt.
Opzoek naar nog meer duurzame vis inspiratie voor de feestdagen?
Maak dan bijvoorbeeld eens:
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
2 reacties
Ja kokkeltjes en vongoles zijn mijn favoriet. Spannend om deze saus te maken, we gaan het proberen.
Weer een pareltje zo te zien. Lijkt me erg lekker.