Kantien Utrecht een bijzondere hotspot

Kantien Utrecht een bijzondere hotspot

Als je bij restaurant Kantien gaat eten lijkt het alsof je even in Berlijn bent. Het heeft een eigen, iets was rauwe stijl met een ‘vintage’ look. Het is dan ook de oude kantine van gemeente Utrecht. Hier hebben ze een nieuw leven in geblazen en veranderd tot een restaurant dat midden in Park Welgelegen ligt. Naar mijn mening een betaalbaar pareltje! We waren hier onlangs uitgenodigd voor een lekker diner, maar je kan hier ook lekker brunchen, lunchen en borrelen. Ze hebben een ruim restaurant met een groot buiten terras, waar je in de zon kan genieten. Ze richten zich op eenvoud, kwaliteit en gastvrijheid. Als je binnenloopt krijg je gelijk een kijkje in de keuken. Met pure smaken, zo veel mogelijk groenten en een klein beetje vis en vlees. Mooi als en restaurant groenten in de hoofdrol zet! Daarnaast halen ze het liefste alle producten van zo dichtbij mogelijk en maken veel zelf en hebben ze vrienselijke bediening! Lees hieronder meer over Kantien Utrecht een bijzondere hotspot!

Eet bij restaurant Kantien puur, eenvoudig met rijke smaken.
buiksprek Kantien Utrecht artikel
Buiksprek bij Kantien Utrecht

Kantien Utrecht

Kantien blinkt uit in eenvoud. Je kan er ook gerust langs gaan voor een goed glas wijn. Zo werd ons verteld dat vrijwel alle wijnen uit Duitsland komen, dit omdat ze goed passen bij de groenten soorten die ze serveren en de mooi smaken met een frisse twist. Daarnaast is het ook goed om onze buren te supporten, het zijn tenslotte heerlijke wijnen! Dit restaurant is trouwens ook aan te raden voor vegetariërs.

Zuurdesem brood met kruidenboter

Vaak kan je bij het brood met boter al zien of de rest van het menu een succes zal zijn. Het lijkt zo onnozel, brood met boter!? Maar eigenijk kan je hierbij al zien of er aandacht word besteed aan zo iets ‘kleins’. Ik was blij verrast om te zien dat we heerlijk zuurdesmbrood (favoriet) met zelfgemaakte kruidenboter en tafelzuur kregen.

Pure smaken uit het seizoen

Als voorgerecht kregen we langzaam gegaard buikspek met stroop, mosterd, venkelzaad, zoet-zure prei, radijs, wortel én een beetje limoen rasp! Dit was lekker, voor mij had het vet iets minder gemogen maar verder was het heel puur van smaak. Een een fijn gerecht om mee te beginnen. Gevolgd door twee tussengerechten, beiden een smaak en structuur bom. Gazpacho van rode kool met créme fraîche, koriander en gerookte olie. Vervolgd door het tweede tussengerecht krokante griesmeel met majoraan, oude kaas, knalgroene kervel puree en fris-zoete tomaat. He-mels! Het hoofdgerecht was toch wel de winnaar van de avond, voornamelijk de saus was een ‘likje’ hemel. Tip vraag om wat extra brood, om niks van de saus over te laten. Gepocheerde zeewolf met schaaldierensaus & Zeeuwse mosselen. Als er een kaasplankje op het menu staat kan ik mezelf eigenijk nooit inhouden, maar mijn vriend die maak je veel blijer met zoet na. De kazen komen trouwens van Kazerij Stalenhoef uit de Twijnstraat. Onder het genot van het nagerecht hebben we nog even met de chef gekletst, leuk om te horen waar hij zijn inspiratie op doet.

Restaurants in Utrecht

Ben jij net zoals ik altijd opzoek naar bijzondere restaurants, mooie locaties of de allerlekkerste smaken en het liefste uit de regio Utrecht? Ik vind het belangrijk dat als ik uit eten ga, iets kan proeven om geïnspireerd te raken. Kantien is wat mij betreft een culinaire aanrader! Loopt het water jou ook al in de mond? Reserveer dan eens bij welkominkantien.nl.

  • 3 gangen €29,50
  • 4 gangen €34,50
  • 5 gangen €38,-

#Samenwerking met Kantien, overigens is dit artikel naar eigen mening geschreven

5 reacties

  1. Ik houd zelf erg van eenvoudige restaurants waar de focus ook echt op het eten ligt. De gerechten (en de kok) zien er lekker uit. Haha sorry!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte