Hotspot: Mokbar Korean Bistro

Hotspot: Mokbar Korean Bistro

Hilversum heeft er weer een hotspot bij! Net buiten het centrum vind je het Koreaanse restaurant; Mokbar Korean Bistro. We werden vriendelijk ontvangen door de gastvrouw en kregen een mooi plekje bij het raam. Vrijwel direct kwam de chefkok zich even voorstellen en vertelde met trots over hun nieuwe restaurant. De Koreaanse keuken is nog vrij onbekend in Nederland en daarom wilden we hier graag komen eten. De Koreaanse keuken staat bekend om gefermenteerde groente (kimchi), pittig eten, veel vlees en barbecue gerechten. Als eerste bestelde we huisgemaakte Ice Tea’s met vers fruit er in.

Het eten bij Mokbar

We kregen direct een schaaltje gevuld met 3 soorten Kimchi van komkommer, kool en bloemkool. Het blijft toch een verrassende smaak gefemermenteerde groente. Het is fris, pittig, diep van smaak en is echt een smaakexplosie! Mega gezond ook. Het heeft wel veel tijd nodig om te maken en heeft een intense geur.

Tartaar met peer en pijnboompitten

Kort na deze lekkernij kregen we een steak tartare met dun gesneden peer, pijnboompitten en eigeel. Dit was echt mega lekker! Het zachte van het rauwe vlees gecombineerd met het frisse van de peer en een bite van de pijnboompitjes. We zeiden gelijk tegen elkaar: wauw dit gaan we thuis ook maken! Hierna hebben we nog een reeks van 6 gerechtjes gekregen. 3 soorten Dim Sum werden geserveerd in stoom mandjes en kipsate met lente-ui en een goddelijke marinade. Helaas wilden ze niet vertellen waarvan de marinade gemaakt was. Het leek een combinatie tussen fix hot saus, sojasaus en sambal. Nog even experimenteren dus!
De volgende gerechtjes waren ook super! Een soort sushirol gevuld met ei, pittig gehakt, komkommer en kaas. Gefrituurde garnalen met sesam en niet te vergeten de knapperige drumsticks met de zelfde geweldige marinade. Zeker mijn favoriet! Als een na laatste gerechtjes kregen we bladsla gevuld met buikspek en zure groente.

Angry chicken

Om de avond goed af te sluiten had de chefkok het pittigste gerecht voor als laatst bewaard. De serveerster noemde het angry chicken. Het was gebakken kip met véél rode peper en gesmolten mozarella er over heen. Het was echt hemels en duivels tegelijkertijd. Anouk en ik waren aan het genieten en tegelijkertijd onze tranen te bedwingen van de pittigheid. Wat hebben we gelachen en genoten! Ook bij dit gerecht zeiden we tegen elkaar: dit gaan we ook thuis maken! Als dessert kregen we groene thee, rode bonen en zwarte sesam ijs. Blijer kun je ons niet maken.
Zoals je leest was dit etentje echt geslaagd en komen we binnenkort graag weer terug! Ben je benieuwd naar de Koreaanse keuken? Ga dan naar Mokbaar in Hilversum en reserveer hier.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte