Hele pompoen uit de oven met tijm & citroen

Hele pompoen uit de oven met tijm & citroen

Ik word altijd heel blij als ik weer een nieuw groente gerecht heb gemaakt. Ik kan er geen genoeg van krijgen en dit pompoen gerecht is zo ontzettend lekker geworden. Maar niet alleen heel erg lekker, ook super makkelijk om te maken. Daarnaast vind ik het ook echt een herfst koningin plaatje. De combinatie van citroen en pompoen is erg fijn, het zoete van de pompoen en de rooster smaak die het krijgt van de oven past zó goed bij het frisse van de biologische citroen. Zie hieronder het hele pompoen uit de oven met tijm & citroen recept!

Pompoen eet je in de herfst

Natuurlijk eet ik ook in andere seizoenen pompoen, maar nu zijn ze het allerlekkerst met ook nog eens een leuk prijsje. Zo heb ik onlangs een verzamel artikel online gezet met allerlei pompoen recepten. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat laat dit recept ook weer eens zien, op deze manier kan je het heel neutraal als.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Hele pompoen uit de oven met tijm & citroen

Hele pompoen uit de oven met tijm & citroen

Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Groente bijgerecht, herfst recepten, pompoen, pompoen gerechten
Totale tijd 1 uur
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • Steelpannetje
  • oven
INGREDIËNTEN
  • 1 kleine pompoen *biologisch
  • 1/2 biologische citroen
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • snuf peper en zout
BEREIDING
  • Als eerste zet je een steelpannetje met water op middelhoog vuur. Pak dan de pompoen, was hem even met water af en snijd de onderkant er vanaf. Dan blijft hij recht staan.
  • Als het water kookt, voeg je een theelepel zout toe leg je de pompoen in het water en zet je de deksel er op.
  • Laat ongeveer 10 minuten blancheren/koken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (grill stand en anders hete lucht).Pak de ovenschaal en zet in het midden de hele pompoen, smeer helemaal in met de olijfolie, strooi er rasp van een halve citroen over en verdeel er nog een snuf zout en peper overheen.
  • Zet voor ongeveer 30 minuten in de oven, kijk na 15 minuten even of hij niet te hoog in de oven staat en misschien te donker wordt. De pompoen is goed als je er makkelijk met een vork in kan prikken.
    Op deze manier kan je dus de buitenkant van de pompoen ook eten! 
    Als je de pompoen snijd, zie je dat er aan de binnenkant nog de pitten zitten. Deze kan je makkelijk verwijderen met een lepel. 

7 reacties

  1. Oh bijzonder zeg. Ik weet nooit zo goed wat ik met pompoen aanmoet terwijl ik het wel altijd lekker vind als ik het in een restaurant of bij vrienden voorgeschoteld krijg.

4 from 6 votes (4 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte