Geroosterde paprika spread met buffelmozzarella & citroen

Geroosterde paprika spread met buffelmozzarella & citroen

Paprika staat zeker in mijn top 5 van favoriete groenten! Vooral wanneer je het even roostert op de Big Green Egg of in de oven. Sowieso is elke groente uit de oven nóg lekkerder! Dit komt doordat de suikers (die in elke groente zit) karameliseren. Wie is er niet gek op karamelsmaak? Deze zomerse geroosterde paprika spread met buffelmozzarella & citroen is heel makkelijk te maken, gezond en lekker tijdens de lunch.

Deze paprika & buffelmozzarella spread is op smaak gebracht met biologisch kruidenzout


Geroosterde paprika spread

Je kan allerlei soorten spreads bedenken en maken, ik vind het leuk als ik een spread maak dat ik dan vanuit 1 of twee groenten soorten vertrek en vanuit daar bekijk wat is er nog meer lekker bij. Geroosterde paprika is erg lekker met buffel mozzarella, dus voor mij was de keuze al snel gemaakt.
Waarom paprika?
Je hebt ze in allerlei kleuren en maten en ze worden lekker zoet als je ze verwarmd door te grillen of roosteren. Daarnaast heeft paprika ook een diepe smaak en is de ene paprika ‘pittiger‘ dan de ander. Mijn favoriet zijn de oranje ronde of de rode punt paprika’s, heerlijk! Verder raad ik je aan om geen groene parpika te kopen, deze is vrij bitter en minder lekker. Daarnaast raad ik je ook aan om altijd voor buffelmozzarella te kiezen, normale mozzarella is vaak taai en heeft veel minder smaak.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Geroosterde paprika & buffelmozzarella spread met citroen

Geroosterde paprika & buffelmozzarella spread met citroen

Gang lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord groenten spread, paprika recepten, paprika spread, recepten met citroen
Totale tijd 40 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • oven of Big Green Egg/BBQ!
INGREDIËNTEN
  • 2 gele paprika's of 2 punt paprika's
  • 1,5 theelepel Herbamare Kruidenzout
  • 100 gram buffelmozzarella of burrata
  • 3 salie blaadjes
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1/2 biologische citroen
  • Extra: 2 zuurdesemboterhammen
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 180 graden grill & hetelucht
  • Pak een ovenschaal en doe daar de hele paprika's in, druppel er wat olijfolie overheen. Zet voor 30 minuten in de oven, totdat ze wat verkleuren en gegrild zijn.
  • Haal de paprika's uit de oven en trek de steel eruit, met de zaadjes, giet de paprika even op zijn kop en laat het vocht en de rest van de zaadjes er uit lopen. Gooi dit weg en laat de paprika even afkoelen.
  • Pak een maatbeker en doe hier de paprika's (met schil tenzij het echt zwart is geworden), samen met de buffelmozzarella (laat even uitlekken), kruidenzout, zeste van een halve citroen en geplukte salieblaadjes.
  • Mix even kort totdat je een grove spread hebt gekregen. Proef en breng op smaak met eventueel wat vers gemalen peper en citroensap.
  • Rooster ondertussen de zuurdesemboterhammen of smeer bijvoorbeeld uit op een lekkere spelt cracker.
  • Strooi er als laatste nog wat verse cress of tuinkers overheen.

Recepten met citroen

Ben je net zoals ik gek op recepten met biologische citroen? Sla dan dit recept op in een van je Pinterest borden!

#Samenwerking met Herbamare Kruidenzout

Geroosterde paprika buffelmozzarella spread met kruidenzout & citroen
Geroosterde paprika buffelmozzarella spread met kruidenzout & citroen

16 reacties

  1. Dat ziet er lekker uit, bedankt voor het delen. Ik hou ook van paprika dus ik denk dat ik het een keer ga uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte