Wat is er fijner dan de combinatie van tomaten en buffelmozzarella? Gekleurde tomaten met allerlei eigen perfecte smaakjes. Ik ben een een fan van cherrytomaatjes, honingtomaatjes en de mini variant van de trostomaat. Waarom!? Omdat er gewoon veel meer smaak in zit. Op de foto zie je ze variëren van groen tot bijna bruin. De meest intense bruin/paarse heeft zelfs wat weg van de smaak Umami (hartig). Terwijl de groene weer heel fris is.  Zoals al eerder verteld zweer ik bij buffelmozzarella, het is romig, hartig, vol van smaak en heeft zelfs een zuurtje. Het recept van de gekleurde tomaten salade met buffelmozzarella, cashewnoten, postelein en citroenrasp staat hieronder in stappen uitgelegd.
Â
Geregeld zijn een paar van deze ingrediënten in de aanbieding bij EkoPlaza. Een 100% biologische winkel naar mijn hart, waar smaak, kwaliteit en duurzaamheid voorop staat.
Â
Sommige mensen zijn nog niet bekend met de verschillen tussen de gewone en de buffel variant. Ik kies altijd voor buffelmozarella, ondanks dat het vaak drie keer zo duur is. Het is gemaakt van zuivel van een waterbuffel en dat is écht veel smaakvoller. Het wordt allebei op de zelfde manier gemaakt alleen is de structuur en smaak vele malen beter. Ik krijg buikpijn van koemelk en bij de buffelmozzarella heb ik nergens last van! Wist je dat er ook zoiets als burrata bestaat? Dat is eigenlijk nog lekkerder. Het is buffelmozzarella gevuld met mascarpone.
Tip:
Tegenwoordig verkopen ze ook buffelmozzarella bij de Lidl, lekker en vervolgens ook nog eens goedkoop!
Â
Ben je net zoals ik gek op salades met tomaten? Maak dan eens salade van JOYN tomaten met halloumi en bloedsinaasappel.Â
Â
Volg je The Lemon Kitchen al op Social Media?
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
28 reacties
O heerlijk! Meteen zin in.
Ziet er heel kleurrijk en tegelijk lekker uit!
Oeh lekker, ik ben gek op mozerella ?
Ik vind het altijd weer bijzonder dat kaas in een salade kan! Deze salade ziet er prachtig kleurrijk uit.
Je hebt telkens weer de meeste speciale gerechten, i love it!
Ben net wakker en als ik de foto zie krijg ik meteen zin in dit recept, zelfs als ontbijt. Helaas gister wel de wilde tomaatjes, maar niet de mozzerella gekocht bij de EkoPlaza (geweldige winkel).
We gaan het recept zeker een keer maken.
Ik ben niet zo’n fan van tomaten, maar desondanks ziet het er erg lekker uit.
Wow, weer een aanrader. En met mijn lievekingsingrediënten. Bedankt.
Oehh lekker!
Ziet er heerlijk uit!
Dit lijkt me heerlijk! Wat een mooi kleurrijk bord ook 🙂
Ik ben niet zo heel gek op mozzarella, behalve gesmolten op pizza haha.
Hoi Laura, het artikel gaat ook over buffel mozzarella :-), heb je die wel eens geproefd?
Wat weer een heerlijk recept! Sla ik zeker op om binnenkort even uit te testen!
Leuk ! Dankjewel, laat je weten als je het gemaakt hebt?
Toevallig laatst eens voor het eerst buffelmozzerella gegeten en was erg lekker! Goede tip dat je het nu ook bij Lidl kan kopen, dat wist ik niet. Ik ga deze salade zeker maken
Jaa ze zijn bij de Lidl vaak snel op, vanwege de goede kwaliteit en de lage prijs. Maar ik vind ze echt súper lekker daar! Als je ze ziet, inslaan hahah!
Dat ziet er lekker vrolijk uit!
ik eet ook regelmatig tomaatjes met mozarella. Heerlijk en eenvoudig. Perfect voor de zomer.
Dit ziet er een smakelijk bordje uit!
Ik vind burrata fantastisch. Daar mag je me voor wakker maken. Zo vele malen lekkerder dan gewone mozzarella!!!
Het ziet er alweer lekker uit! Wat maak je er toch mooie foto’s bij elke keer!
ik beken : ik proef het verschil niet….maar…er is hoop. Wie weet heeft de marktkraam me helemaal geen buffelmozeralla verkocht. Maar koeien mozerella voor veel geld!
Felice
https://www.vrouwenpower.nl/
Ik heb niemand in huis die mozzarella lust! Maar verschillende soorten tomaatjes vallen hier altijd in de smaak en voor een slaatje is iedereen te vinden!
Ik ben wel een dan van je foto’s!
Hoi sofie, weet je zeker dat ze ook buffel mozzarella ooit hebben geproefd?
Wow!! Dit ziet er fotogeniek en heerlijk uit zeg! Ik ben dol op tomaat en mozzarella dus dit is echt iets voor mij
Zelf gebruik ik ook alleen buffel mozzarella. Vele malen lekkerder. Die gewone smaakt vaak een beetje plastic achtig. Recept ziet er heerlijk uit!
Mozzarella is zo lekker, maar er zit wel heel duidelijk verschil in smaak qua merken, De duurdere heeft meer smaak. Ik ben dol optochten,d us ik ga dit eens maken, lekker hoor. Alleen doe ik de postelein vervangen door de veldsla wat je al aangeeft. Ik heb et vaak postelein moeten eten op mijn werk vroeger, brrr