Gegrilde lamsrack salade met burrata, tuinerwten en aardbei

Gegrilde lamsrack salade met burrata, tuinerwten en aardbei

Een superleuk nieuwtje! Want met dit lekkere BBQ recept sta ik samen met Anne, eigenaar van Thermapen in Hét Barbecue Magazine dat elk jaar in de lente uitkomt. We hebben deze lamsrack salade met romige burrata, aardse tuinerwten en fris-zoete aardbei samen bedacht. Anne focuste zich vooral op het vlees en ik op de rest. Deze lamsrack is trouwens heerijk gemarineerd in knoflook met citroen en rozemarijn! 

lamsrack salade

Een salade waar mijn smaakpapillen van gaan dansen. Het is hartig, zoet, fris, romig en heeft een superlekker structuur. Je kan het een luxe Italiaanse salade noemen. Het lamsvlees is perfect gegaard omdat we de Smoke en de Thermapen gebruikt hebben. Meten = weten! Deze gegrilde lamsrack salade met burrata, tuinerwten en aardbei is echt om je vinger bij af te likken. Tip: ga je met dit recept aan de slag. Wikkel de botjes in met zilver folie, dat ziet er mooier uit. Wij kwamen er net iets te laat achter haha. 

Hét Barbecue magazine

Een magazine vol met lekkere gerechten, tips en gepassioneerde BBQ’ers & EGG’ers! Het komt jaarlijks rond april uit en daar staan de lekkerste BBQ recepten in. Het is dan ook echt een feestje om samen met Thermapen Nederland hierin te staan.

Ben je benieuwde waar je deze magazine kan bestellen? Je spot ‘m vooral bij slagers en speciaal zaken. Beschikbaar in de winkel of online voor  €6,95.

5/5

Tools die ik gebruik

Illustratie DOT van Thermapen

Thermapen
Handpers type 2 illustratie

Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen

Zesteur
lamsrack salade met burrata, aardbei, citroen en tuinerwten
Lamsrack salade met burrata, aardbei, citroen & tuinerwten

Frisse lamsrack salade met burrata, aardbei en tuinerwten

Gang Hoofdgerecht of lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord BBQ recepten, big green egg recepten, burrata, Italiaanse recepten, lamsrack, meten is weten, perfect vlees garen, thermapen, vlees recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 0 personen
TOOLS
  • 1 handvol kersen houtsnippers
  • Thermoworks Smoke
  • handrasp/zesteur
  • Citruspers *kan ook met je hand
INGREDIËNTEN
  • 1 kg Lamsrack gras gevoerde lam
  • 1 biologische citroen sap & zeste
  • 40 ml olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 knoflooktenen
  • 1 tl rietsuiker
  • 1 el lemon pepper
  • salt flakes
  • Salade
  • 8 grote aardbeien
  • 300 gram diepvries bio tuinerwten
  • 10 ml olijfolie
  • peper & salt flakes
  • 1 vruchtvlees van 1 citroen
  • 1 kleine bol burrata
  • tuinkers
BEREIDING
  • Laat de houtsnippers minimaal 2 uur van te voren in water weken.
  • Verwarm de Big Green Egg naar ongeveer 180 graden indirect met een Conveggtor.
  • Pak een snijplank en leg hier de lamsracks op, haal het overtollige vet en vel aan de bovenkant er af.
  • Hak 2 knoflooktenen en rozemarijn fijn, rasp 1 hele citroen, sap van 1/2 citroen en meng met 40 ml olijfolie, 1 tl rietsuiker, en 1 el lemon pepper. Verdeel deze marinade rijkelijk over de lamsrack.
  • Doe nu de houtsnippers op de kolen.
  • Leg de lamsrack op het rooster en prik de ‘smoke’ er in en stel in op een kerntemperatuur van 35 graden. Haal de conveggtor eraf en laat de barbecue naar 250 graden komen en grill de lamsrack af tot een kerntemperatuur van 55 graden gebruik hiervoor de Thermapen.
  • Haal ondertussen de tuinerwten uit de vriezer en laat ze ontdooien, halveer de aardbeien. Rasp de zeste van de citroen en zet apart Maak nu de dressing door 10 ml olijfolie te mengen met het citroenzeste, snuf salt flakes en 2 el van het burrata uitlekvocht.
  • Snijd de onder en bovenkant van de citroen af en verwijder de rest van de schil. Snijd nu het vruchtvlees eruit. Pak een saladeschaal en leg hier de tuinerwten, aardbeien, citroenpartjes en geplukte burrata op.
  • Snijd de lamsrack in plakken en leg op de salade. Strooi nog wat tuinkers, salt flakes en peper naar smaak over de salade.

BBQ RECEPTEN MET CITROEN

Het blijft een feest om vlees ‘perfect’ te garen op mijn EGG. Hierbij gebruik ik altijd een van de handige tools van Thermapen. Ben je opzoek naar nog meer grill inspiratie, zoals deze sappige gegrilde lamsrack? 

GRILL RECEPTEN

Kijk dan eens op deze pagina’s:

#samenwerking met Thermapen Nederland

Big green egg

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte