Collageen van vis
jadis Msc keuermerk viscollageen
Jadis MSC-Keurmerk Viscollageen

Collageen van vis

Collageen dat gemaakt is van vis wordt steeds populairder. Wie wil er niet wat frisser en ‘ageless’ uitzien. Schoonheid komt van binnenuit. 

Collageen zie je tegenwoordig overal voorbij komen, maar werkt het innemen van collageenpoeder gemaakt van vis nu echt tegen het voorkomen en verergeren van rimpels? Uit eigen ervaring kan ik daar ja op zeggen! Vooral rondom mijn ogen ziet het er fris uit.

Viscollageen (natuurlijk met het MSC-keurmerk) lijkt het meest op lichaam eigen collageen. 

De collageensupplementen om je huid en haar te verbeteren zijn wereldwijd erg in trek, Als MSC-ambassadeur ging ik nieuwsgierig even langs bij Ludo Van der Wiel, eigenaar van Artic Blue; s een Nederlands bedrijf dat zich specialiseert in denatuurlijke en duurzame viscollageen producten en  andere omega 3 supplementen zoals visolie. 

Collageen van vis

Hoe gebruik je het collageensupplement het beste?  Bijvoorbeeld door een schepje poeder door je glas water te roeren, De meeste collageenpoeders worden gewonnen uit koeien of varkens, maar gelukkig wordt collageen uit vis steeds populairder. Terecht!

Ludo van de Wiel, founder van Artic Blue (gevestigd in Utrecht). Hij is de Omega-3 Specialist. “Wil je collageen in je dieet opnemen, dan begint het met inzicht te hebben in wat je nodig hebt”,   Je hebt allerlei soorten producten. Zoals collageen in poedervorm is al veelbelovend bewijs dat het bijdraagt aan de huid. ” Daarnaast is het een duurzaam product omdat het gemaakt wordt van de restproducten van kabeljauw.”

msc keurmerk

IS VISCOLLAGEEN DUURZAAM?

 

De visolie wordt gemaakt (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw die zwemt in de Barentszzee, dit ligt tussen Nova Zembla, Spitsbergen en Noord-Noorwegen. Een duurzame keuze dus!

Eén van de schoonste wateren ter wereld, ver weg van de plastic soep in de Grote Oceaan tussen Azië en Zuid-Amerika.

Al hun vis producten zijn afkomstig van duurzame visserij die het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC) dragen.

Viscollageen is dus een perfecte manier om je essentiële aminozuren binnen te krijgen. Essentiële aminozuren kun je zelf niet maken en dienen dus in voldoende mate in je voeding aanwezig te zijn. Denk aan vis, schaal- en schelpdieren, goede vetten en groenten.

WAT IS VISCOLLAGEEN?

Viscollageen is collageen gewonnen uit wild gevangen vis. Collageen is een eiwit dat zorgt voor structuur en helpt het lichaam om kracht en flexibiliteit te behouden. 25-35% van al het eiwit in ons lichaam is collageen.

Het is het meest voorkomende eiwit bij mensen. Het komt veel voor in bindweefsel dat zorgt voor structuur, elasticiteit en samen met botten en spieren voor het simpelweg bij elkaar houden van het lichaam.

Bindweefsel zit veel in pezen, gewrichtsbanden, kraakbeen en botten. En er collageen in de huid, bloedvaten, haar en nagels. Ons eigen collageen bestaat voor meer dan 90% uit zogenaamd type 1 collageen.

IS VISCOLLAGEEN GEZOND?

Je bent vast benieuwd wat het viscollageen doet voor ons? Vanaf ons 25e levensjaar neemt de aanmaak van lichaamseigen collageen af voor de hierboven genoemde ondersteunende weefsels en de huid, soepelheid van spieren.

Wil je het viscollageen bestellen? Klik dan hier!

  • Zonder toegevoegde smaak of zoetstof
  • Bevat alleen viscollageen peptiden: > 95% eiwit
  • Lost goed op, zelfs in koude dranken, smoothies en yoghurt
  • Was de eerste in Nederland  die het MSC keurmerk ging dragen!
  • Geschikt voor mannen en vrouwen boven de 25 jaar.
MSC keurmerk producten
Samenwerking MSC-Keurmeerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte