Je ziet ze steeds vaker voorbij komen, pasta’s met allerlei smaken. Deze citroen pasta met zalm en knoflook heb ik in samenwerking met Pastaficio gemaakt. Een webshop waar je de allerlekkerste pasta’s online kan bestellen. Zie hieronder het citroen pasta met zalm en knoflook olie recept.
Citroen pasta met zalm
De eigenaar Alessio (29) is zelf half Italiaans en heeft superveel passie voor Italiaanse pasta soorten waar kwaliteit en smaak voorop staan. De komende tijd ga ik recepten ontwikkelen met allerlei soorten pasta’s variërend van citroenpasta tot snelkokende (binnen 30 seconden beetgaar) spaghetti. Al zijn online te bestellen producten komen uit Italië, hebben een mooi verhaal en zijn in Italië met zorg uitgekozen.Â
Tagliolini, citroen pasta
Deze bijzondere pasta komt uit het midden van Italie, Uit de “le marche’’ om precies te zijn. Deze specifieke pasta wordt gemaakt door Andrea Columbro, de zoveelste uit zijn generatie in zijn familie is die superlekkere pasta maakt. De pasta wordt gemaakt met een bronzen malle, omdat dit goed is voor de structuur van de pasta. Omdat de pasta ruwer is kook hij daardoor geleidelijker en hecht het dus goed aan de pastasaus of olie. Daarbij is een leuk weetje dat de pasta dus beter verteert.
5 reacties
Wauw! Dit ziet er heerlijk uit en klinkt ook hartstikke goed. Ik ben zelf niet zo dol op zalm..
Ooh heerlijk! Deze moet ik wel opslaan want ik wil hem zelf zeker eens maken!
Antwoord
Oeh citroenpasta, lijkt me lekker. Heeft het een wat zuurdere of juist frisse smaak?
Het ziet er lekker uit, heb het nog nooit op eigenlijk. Zal hem maandag eens maken. Lekker op een vrije dag.