+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen, pasta’s met allerlei smaken. Deze citroen pasta met zalm en knoflook heb ik in samenwerking met Pastaficio gemaakt. Een webshop waar je de allerlekkerste pasta’s online kan bestellen. De eigenaar Alessio (29) is zelf half Italiaans en heeft superveel passie voor Italiaanse pasta soorten waar kwaliteit en smaak voorop staan. De komende tijd ga ik recepten ontwikkelen met allerlei soorten pasta’s variërend van citroenpasta tot snelkokende (binnen 30 seconden beetgaar) spaghetti. Al zijn online te bestellen producten komen uit Italië, hebben een mooi verhaal en zijn in Italië met zorg uitgekozen. 

Pastaficio, experts in Pasta!

Een jong bedrijf wat sinds eind 2016 bestaat. Deze webshop heeft maarliefst 110 verschillende pasta’s, in het assortiment van 6 verschillende Pastafici (wat in het Italiaans ‘pasta makerijen’ betekend). De kwaliteit van alle pasta en product soorten is nummer één kwaliteit. Ze geloven in ambacht en vakmanschap en dat ruik, zie en proef je terug in de pasta’s! Alle pasta’s die je online hier kan bestellen zijn vooraf goedgekeurd in Italië. Waarbij ze nog steeds opzoek zijn naar nieuwe pasta pareltjes. Het doel is om de allerbeste pastasoorten naar Nederland te halen. Omdat ze willen dat iedereen in Nederland & België kan genieten van ‘echte’ Italiaanse pasta. Wat met liefde en aandacht gemaakt is. 

Citroen pasta met zalm en knoflook olie 'The Lemon Kitchen

Citroen pasta met zalm en knoflook olie ‘The Lemon Kitchen

Citroen pasta met zalm en knoflook olie

Bereidingstijd: 35 minuten voor 2 personen

Ingrediënten

  • Tagliolini, Citroen pasta *Bestellen op www.pastaficio.nl 
  • 2 zalm stukken zonder vel
  • 1 biologische citroen
  • 2 knoflook tenen
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • theelepel chiliflakes
  • verse basilicum
  • Parmezaan *Van de kaasboer

Benodigdheden

  • anti aanbak pan
  • zesteur/handrasp
  • kookpan

Bereidingswijze Citroen pasta met zalm en knoflook olie

  1. Als eerste ga je kokend water op zetten voor de pasta, breng op smaak met wat zout en een druppeltje olijfolie, zodat ze niet aan elkaar vast blijven plakken. 
  2. Zet nu een anti aanbak pan op het vuur en voeg hier olijfolie of extra vergine olijfolie (die je kan verhitten) toe. Voeg hier dun gesneden knoflook, citroenzest (halve citroen) en de chiliflakes aan toe. Leg vervolgens de zalm moot erbij in de pan en bak hem rosé vanbinnen. Snijd de twee uiteinden van de citroen af en leg ze ernaast in de pan en bak even mee. 
  3. Voeg vervolgens de pasta toe in het kokende water en zorg ervoor dat de pasta beetgaar is als je hem afgiet. 
  4. Houd de rosé gebakken zalm even apart en voeg de pasta toe aan de pan met de zelf gemaakte knoflook olie met citroen zest, roer het er even goed doorheen zodat alle pasta bedekt is met de knoflook olie. 
  5. Schep nu de pasta op een bord en leg hier de zalm op, serveer daarna de gebakken citroen erbij en wat verse basilicum!  
  6. Breng vervolgens de pasta op smaak met Parmezaan (Parmigiano Reggiano) of een beetje zout, druppel als laatste nog wat van je lekkerste extra vergine olijfolie over de citroen pasta.
    Smakelijk!
Citroen pasta met zalm en knoflook olie 'The Lemon Kitchen

Citroen pasta, Tagliolini ‘The Lemon Kitchen

Tagliolini, citroen pasta

Deze bijzondere pasta komt uit het midden van Italie, Uit de “le marche’’ om precies te zijn. Deze specifieke pasta wordt gemaakt door Andrea Columbro, de zoveelste uit zijn generatie in zijn familie is die superlekkere pasta maakt. De pasta wordt gemaakt met een bronzen malle, omdat dit goed is voor de structuur van de pasta. Omdat de pasta ruwer is kook hij daardoor geleidelijker en hecht het dus goed aan de pastasaus of olie. Daarbij is een leuk weetje dat de pasta dus beter verteert.

Productie proces van pasta 

Het drogen van de pasta duurt tussen de 25 en 32 uur en gebeurd op een temperatuur tussen de 20 en 40 graden. Terwijl ze het in de grote industrie in 4 uur en op 80 graden doen, zo zie je dat het ambachtelijke proces heel anders is. En dus ook anders smaakt. Door het korte drogen en het koken op te hoge graden zorgt dit ervoor dat de natuurlijke eiwitten in de tarwe een ‘plastic’ laagje krijgen en zorgen er dus voor dat de pasta ongelijk kookt, niet goed verteert en slecht hecht aan de saus. 

Kwaliteit en smaak

Deze specifieke pasta is gemaakt van ‘’grano duro’’ oftwel durum tarwe. Door het pastadeeg wordt vers biologisch citroensap gedaan, het voordeel hiervan is dat het vleugje citroen geleidelijk door het gerecht verspreid wordt. Andrea heeft eigen landerijen waar de tarwe opgekweekt worden. Deze tarwe wordt dan in de ‘molton’ gedaan en gebruikt om pasta mee te maken.

Controle van het pasta proces

Alle pasta pakketjes worden met de hand gecontroleerd, om te kijken of de pasta voldoet aan de kwaliteit waarnaar Andrea streeft. 
 
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Citroen pasta met zalm en knoflook olie
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
4.51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This