Ik ben helemaal gek op bloemkool, het is neutraal van smaak maak als je het roostert krijgt het een heerlijke smaak. Ook de structuur vind ik erg prettig. Het doet mij denken aan bloemkool en romanesco. Allemaal heerlijke ‘kolen’. Bloemkool uit de oven met citroen pesto is een simpel en super gezond recept. Makkelijk om te maken trouwens ook. Dit jaar staat voor mij nog meer in het teken om groente nog meer in de hoofdrol te zetten naast de onmisbare smaakmaker citroen.Â
Een super gezonde groente wat ik wekelijks in huis haal. Het liefste rooster ik het even in de oven, simpelweg omdat het de bloemkool zo nog lekkerder wordt. Als je koolsoorten kookt hebben ze allemaal een bepaalde geur, maar toch ook zo lekker! Zie hieronder het bloemkool uit de oven recept!
Bloemkool is een bijzondere witte en soms zelfs paarse groente die hoort bij het geslacht kool uit de kruisbloemenfamilie. De bloemkool bestaat uit nog ongedifferentieerde bloemknoppen, in tegenstelling tot broccoli. Uiteraard is de bloemkool familie van de andere koolsoorten zoals romanesco. Het leuke aan deze groente is dat je het kan koken, grillen, roosteren en er soep van kan maken. Ideaal en gezond! Bekijk hier het recept!
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte