Eerlijk gezegd ben ik geen bierliefhebber, maar speciaal biertjes vind ik heerlijk! Er is nu een Blauw Bessen Bier op de markt en daar ben ik zeker over te spreken! Goed van smaak, niet te zoet niet te bitter maar voor mij perfect! Niet de zoveelste kriek maar een uniek blauwe bessen bier! Ben je ook benieuwd naar dit speciaal biertje van Bert Vissers? Hieronder vertel ik je er wat meer over. Dit moet je echt geproefd hebben, super lekker!

Blauw bessen bier 

Een uniek natuurbier met een hoge gisting, dat op ambachtelijke wijze gebrouwen wordt met toevoeging van 30% sap van heerlijke verse blauwe bessen! Het is vrij uniek dat er zo’n hoog percentage aan bier wordt toegevoegd. Nu zou je verwachten dat het suikergehalte vrij hoog is in dit blauw/paarse biertje. Maar dan heb je het mis! De natuurlijke suikers van het bessensap zijn volledig uitvoerigst zodat dit bier suikerarm is. Er zijn verder ook geen kleur- of smaak toffen toegevoegd.

Hoe wordt het eigenlijk gemaakt?

Tijdens mijn studie Food Innovation – Design in Den Bosch, heb ik veel geleerd over bepaalde food industrie processen, waaronder het brouwen van bier. Het is namelijk een mooi proces! De makers zijn jaren bezig gewest met de ontwikkeling van dit recept, het bleek namelijk niet zo eenvoudig te zijn, gezien de uitzonderlijke vergisting van de bessen. Een bes is namelijk geen kriek. Er is momenteel nog geen blauwbessenbier in de supermarkten of speciaalzaken te vinden. Na het finetunen hebben ze een veilige plek gevonden bij de ervaren brouwmeesters van de Amburon Craft Brouwerij in België!

Verfrissend en nieuw

Dit blauw bessen bier is verfrissend lekker en heerlijk voor op het terras of bijvoorbeeld bij een BBQ! Door het aardse en zoete van de bessen en het zuurtje, krijg je een verrassend lekker speciaal biertje! Het  schuim is ook iets wat roze/paars! Wist je dat er steeds meer biertjes ontwikkeld worden en in sommige restaurants zelfs een bijpassend bierarrangement wordt aangeboden!? BIER = HIP!

Blauw bessen bier gemaakt met 30% bessensap en heeft een roze/paarse schuimlaag.

Het bier heeft een mooie schuimlaag en is vol van smaak!
Ben je nieuwsgierig naar deze kleurrijke biertjes? Je kan ze online bestellen op website!

Ik hoor graag wat jullie ervan vinden!

Volg The Lemon Kitchen op Facebook, Instagram & Pinterst

#gesponsord, maar naar eigen mening geschreven!

Print Friendly, PDF & Email
on 17 april 2018

Leuke review van een biertje! ik wil het ook wel is proeven 🙂

on 17 april 2018

Fruitbieren zijn de enige bieren die ik lust dus dit wil ik wel zeker eens proberen.

on 27 april 2018

Hier drinken we graag bier. ben dan ook wel erg benieuwd ernaar

on 17 mei 2018

Ik drink echt nooit bier, maar dit is wel een bijzondere versie moet ik zeggen. Grappig dat je bier met blauwe bessen kunt combineren.

on 18 mei 2018

Ik hou van fruitbieren, ik proef ook heel graag nieuwe soorten!

on 25 mei 2018

Ik kante voorstellen dat dit heerlijk is, ik ben dol op Rodenbach bie, berlgisch bier met een sterke kers smaak, dus ik denk dat dit ook wel voor mij iets is.

on 26 mei 2018

Klinkt bijzonder en lekker.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.