BBQ Hamburgers met citroen en basilicum

BBQ Hamburgers met citroen en basilicum

Heerlijk toch!? Een lange zonnige zomer! Eigenlijk heb ik elke dag wel zin om te BBQ’en. Voor de barbecue heb ik vlees gekregen van Pig Me. Josse is de eigenaar van dit innoverende bedrijf en het is een stadse jonge boer die een eerlijk stukje vlees wil verkopen. Hij probeert met het voeden van de biggetjes foodwaste tegen te gaan.  Zo heeft hij verschillende adresjes waar hij AGF kan ophalen. Zo eten zijn biggetjes gevarieerd en veel gezonds. Ik heb met zijn varkensgehakt hamburgers met citroen en basilicum gemaakt. Hieronder staat het Pig Me hamburger recept! Wil je zijn vlees bestellen, klik dan op deze link

 

Hamburgers met citroen

Eerlijk vlees met een vleugje citroen! Dat is pas echt genieten. Zeker als je zeker weet dat de dieren een fijn leven hebben gehad, zoals bij Pig Me!
I LOVE BBQ

 

PIG ME 

Leuk en pakkende naam he!? Deze merknaam heb ik voor Josse in een opwelling bedacht! Toevallig een schot in de roos.

 

Pigs of the future

Josse “Vleespakket van Pig Me. De varkens van Pig Me worden het hele jaar buiten gehouden bij jou in de buurt. De rassen die Pig Me buiten houdt zijn oude langzaam groeiende rassen zoals Bonte Bentheimer en Berkshire, deze rassen staan bekend om hun gemarmerde vet en malse varkensvlees wat niet te vergelijken is met het vlees uit de supermarkt. De varkens worden op een duurzame wijzen gehouden. Zo worden de varkens alleen gevoerd met reststromen van lokale bedrijven, zoals broodresten en overgebleven fruit met een vlekje en bijproducten uit de voedingsmiddelenindustrie. Hierdoor is er geen landbouwgrond nodig voor het varkensvoer en wordt er geen water verspilt en is de CO2 foodprint aanzienlijk lager dan een normaal stukje vlees. Kijk op de website voor de locaties waar de varkens zichtbaar zijn. En kom eens langs!”


Serveertip: Misschien lekker met een frisse yoghurtsaus en/of een pittige Srirachasaus. Serveer op een briochebroodje of hamburgerbroodje!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
hamburgers met citroen

BBQ Hamburgers met citroen en basilicum

Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Trefwoord big green egg recepten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
 • Handrasp
 • BBQ of grillpan
INGREDIËNTEN
 • 600 gram varkensgehakt van Pig Me (of natuurlijk van de slager)
 • 1 rode ui
 • 1 knoflook teentje (fijn gehakt)
 • 1 biologische citroen
 • verse basilicum (handje vol)
 • 1 ei
 • 3 eetlepels paneermeel
BEREIDING
 • Meng als eerste het gehakt met de fijn gesneden rode ui, knoflook, rasp van 1 citroen en fijngehakte basilicum. Meng vervolgens het geheel.
 • Voeg nu het gehele ei en het paneermeel toe. Breng vervolgens op smaak met wat zout en peper en maak er bolletjes van en druk vervolgens samen. Maak er vervolgens en hamburger van.
 • Omdat het gehakt vrij vet is hoef je vervolgens op de BBQ of grillpan geen of weinig olie of boter te gebruiken.
 • Zorg als laatste ervoor dat het een mooie garing krijgt en smakelijk!

Gek op barbecue recepten?

Maak dan eens zalm gemarineerd in limoncello van de Big Green Egg! 


Volgen jullie The Lemon Kitchen al opFacebook, Instagram & Pinterest?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept