Asperges, ik kan er eigenlijk geen genoeg van krijgen! Ik maak aan het begin van het aspergeseizoen vaak eerst een traditionele versie. In de loop van de weken ga ik met recepten experimenteren. Ze zijn ook zo veelzijdig en daarnaast ook nog eens in twee verschillende kleuren én smaken te koop. Je kan er mee koken, grillen, maar bijvoorbeeld ook soep van maken en door je lasagne & risotto doen. In de lente kijk ik er altijd weer naar uit om de witte en groene asperges te proeven. Overigens past bij deze groentesoort het frisse van de citroen heel goed. Daarom heb ik een paar asperge recepten met citroen op een rijtje gezet! Trouwens de Hollandaise, beurre blanc & andere citroensausjes passen er ook bijzonder goed bij.
Witte asperges, witte goud!
We beginnen met de witte asperges, ook wel bekend als het witte goud.
2 reacties
Dat witte servies is dat van Wedgewood?
Ik vind het lastig om te kiezen, maar die open lasagne is wel een winnaar hoor.