Een zoet-hartige spread, gemaakt voor op brood of bijvoorbeeld op een toastje! Het is rabarber & aardbei seizoen en het zure van de rabarber, het zoetige van de aardbeien en het frisse van de citroen samen zijn fijne combinatie. Als het aardbei seizoen is ruik je ze al van een afstandje! Dus ik kon niet anders dan deze twee lekkere ingrediënten met elkaar combineren.
Ik ben zelf altijd gek op een zoetje, bittertje, frisje én als het kan een pittige touch. In dit recept komt alles samen en heb je met het walnoten brood een heerlijke bite. Zie hieronder aardbei rabarber spread met citroen & chili, lekker op smaak gebracht met Herbamare Kruidenzout. Mijn favoriet!
Het rabarber & aardbei seizoen
Een simpel recept, waarbij het belangrijk is om de rabarber niet te lang te koken. De eerste keer dat ik dit recept maakte was de rabarber iets te zacht geworden, terwijl het juist lekker is als de rabarber nog een bite heeft. Overigens ben ik nooit van het weg gooien, dus heb ik hiermee een rabarber aardbei taart van gemaakt. Dit recept vind je binnenkort ook op de website.
Wist je dat rabarber een groente is en dat je van rabarber alleen de rood-groene stelen eet? Dus niet het blad. De typische fris-zure smaak komt van een klein beetje oxaal’zuur‘ dat in deze kleurrijke groente zit.
Nu zit er in al mijn recept wel een frisse touch van citroen, maar ook vind ik het heerlijk kom met aardbeien te koken. Maak bijvoorbeeld eens Panzanella salade met aardbeien, rucola en Parmezaanse kaas. Ook hier kan je kruidenzout gebruiken. Ondanks dat het fruit is, past het toch goed bij hartige smaken. Of zoek je nog meer groenten spreads? Maak dan eens wortel of doperwten spread.
#samenwerking met Herbamare Kruidenzout
3 reacties
Wat een heerlijk ontbijtje, ik houd van aardbeien. Een goede tip.
Wat een bijzondere smaakcombinaties heeft dit ontbijtje. LIjkt me erg lekker
Aan deze combinatie had ik nog niet eerder gedacht! Bijzonder en we zijn benieuwd