Aardappelsalade met groene kruiden & citroen

Aardappelsalade met groene kruiden & citroen

Als het in Nederland hartje zomer is, eet ik graag wat koude gerechten en salades. Zelf ben ik geen mega ‘sla’ fan, dus zo’n koude aardappelsalade met groene kruiden & citroen is ideaal! Het is een simpel recept, waarbij je het beste kan kiezen voor kruimelige aardappels. Je kan deze salade zo gezond of ongezond maken als je wilt. In plaats van de crème fraîche kan je ook mayonaise gebruiken, of juist wat kwark gebruiken. Zelf vind ik dit recept het allerlekkerst. Deze koude aardappelsalade met groene kruiden & citroen past trouwens ook perfect bij de BBQ! Zie hieronder het zomerse en lekkere recept.

Serveertip: super lekker bijvoorbeeld als bijgerecht bij de BBQ, op een verjaardag of bij een gebakken stukje vis of vlees.

Ben jij net zoals ik gek op aardappel gerechten?
Maak dan eens citroen aardappeltjes met gerookte paprika of Thaise maaltijdsoep met mie, kousenband & aardappel. 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Aardappelsalade met groene kruiden & citroen

Aardappelsalade met groene kruiden & citroen

Gang salades & bijgerecht
Keuken Frans
Trefwoord aardappelsalade, koude salade, vegetarische recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • kookpannetje
  • Handrasp
  • aardappel stamper
INGREDIËNTEN
  • Verse peterselie en andere kruiden (basilicum & bieslook is lekker erbij)
  • 1 biologische citroen
  • 4 grote aardappels *kruimelig en het liefst gehaald bij de groenteboer of op de markt (De Zeeuwse aardappels zijn het lekkerst!)
  • 1 bakje crème fraîche
  • 1 sjalotje (fijn gesnippert)
  • zwarte peper en een snuf zout
BEREIDING
  • Schil als eerste de aardappels en kook ze tot ze gaar zijn, laat ze even uit dampen en pak vervolgens de aardappel stamper om ze in grove stukken te prakken of pureren.
  • Voeg vervolgens het gesnipperde sjalotje bij de geprakte aardappels, voeg nu de crème fraîche toe, citroeneest (van 1 citroen), verse kruiden (fijn gehakt) en roer even.
  • Meng het geheel goed en voeg hier als laatste nog wat verse citroensap (1 eetlepel), zwarte peper en een snuf zout aan toe. Verdeel om het gerecht mooi op te maken nog wat verse kruiden eroverheen.

3 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte