Verse peterselie en andere kruiden (basilicum & bieslook is lekker erbij)
1biologische citroen
4grote aardappels *kruimelig en het liefst gehaald bij de groenteboer of op de markt (De Zeeuwse aardappels zijn het lekkerst!)
1bakjecrème fraîche
1sjalotje (fijn gesnippert)
zwarte peper en een snuf zout
Instructions
Schil als eerste de aardappels en kook ze tot ze gaar zijn, laat ze even uit dampen en pak vervolgens de aardappel stamper om ze in grove stukken te prakken of pureren.
Voeg vervolgens het gesnipperde sjalotje bij de geprakte aardappels, voeg nu de crème fraîche toe, citroeneest (van 1 citroen), verse kruiden (fijn gehakt) en roer even.
Meng het geheel goed en voeg hier als laatste nog wat verse citroensap (1 eetlepel), zwarte peper en een snuf zout aan toe. Verdeel om het gerecht mooi op te maken nog wat verse kruiden eroverheen.
Notes
Serveertip: super lekker bijvoorbeeld als bijgerecht bij de BBQ, op een verjaardag of bij een gebakken stukje vis of vlees.