+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Een lekkere goed gevulde vegetarische Thaise maaltijdsoep voor op een regenachtige dag. Dat past perfect bij winters of herfst weer. Het is een gezonde soep, makkelijk te maken je moet alleen even de moeite nemen om naar de toko te gaan. Hier haal je de allerlekkerste en beste producten om een Thaise maaltijd te maken. Ik vind het zó belangrijk dat als je kookt je de juiste ingrediënten haalt. Kouseband is een lange groene sliert wat lijkt op boontjes, maar dan net iets smaakvoller en Aziatisch. Benieuwd naar dit recept? Hieronder een Thaise maaltijdsoep met mie, kouseband en aardappel. 

Thaise keuken

Mijn vader ging vroeger geregeld naar Thailand en kwam dan vol enthousiasme terug, wat hij nu weer heeft gegeten. Wekelijks stond dan ook een Thaise curry of maaltijdsoep op het menu. Hadden we geen tijd om te koken? Dan haalde we geregeld Thais. Ik ben er echt mee opgegroeid en ik dacht dat het wel tijd werd om dit met jullie te delen. In de Thaise keuken worden veel smaakmakers gebruikt zoals o.a. limoen, laos, gember en citroengras. Ik kan er zo van genieten om naar de Toko te gaan en al die ingrediënten te selecteren, die de Thaise smaak zo intens lekker en herkenbaar maken. Verras je zelf én je mee-eters met deze Thaise maaltijdsoep!

Thaise maaltijdsoep met mie, kouseband en aardappel

Bereidingstijd: 2 uur voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 Knoflook tenen 
  • 2 grote uien
  • 3 middelgrote aardappels 
  • 1 citroengras stengel
  • 15 gram gember (geschild en in plakjes gesneden)
  • 150 gram Thom Kha pasta 
  • 1 of 2 rawit pepers (klein en pittig groen/rood pepertje)
  • 15 gram laos (in plakjes gesneden)
  • 2 bosjes mie of glasnoedels
  • 400 gram kouseband (Aziatische boontjes)
  • 500 ml kokosmelk

Benodigdheden

  • Soeppan zoals van Le Creuset
  • Handrasp
Thaise maaltijdsoep met mie, kouseband en aardappel www.thelemonkitchen.nl

Thaise maaltijdsoep met mie, kouseband en aardappel

Bereidingswijze Thaise maaltijdsoep met mie, kouseband en aardappel

  1. Zet de soeppan op middelhoog vuur en voeg de fijngehakte knoflook, grof gesneden uien, een scheut zonnebloem of olijfolie en de helft van de rawit (fijngehakt of in dunne ringetjes). Roer het geheel even en voeg de Thom Kha pasta toe. Laat zacht pruttelen, zodat alle smaken vrij komen. 
  2. Rasp vervolgens de gehele limoen eroverheen en knijp daarna de gehele limoen uit en roer het geheel. Voeg nu de kokosmelk (na ongeveer 15 minuten) toe. Voeg de citroengras toe (even kneuzen of er in snijden met een koksmes) en laat de Thaise maaltijdsoep zachtjes pruttelen.
  3. Ga nu de aardappel in gelijke blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter snijden en snijd ook de kouseband in gelijke stukjes (vergeet niet de uiteinden weg te gooien, deze zijn droog). Voeg nu eerst de aardappel blokjes toe en een halve liter water. Laat minimaal 30 minuten pruttelen en voeg dan de kouseband toe. 
  4. Proef af en toe de soep en voeg naar smaak nog wat extra fijngehakte gember en limoen toe. 
  5. Als de soep zo goed als klaar en op smaak is, kan je de mie of glasnoedels aan de soep toevoegen en laat je ze een paar minuten gaar worden. 
  6. Nu kan je de soep gaan uitserveren. Vergeet niet (als je het lekker vindt) om de verse koriander en eventueel nog wat extra rawit (pittig pepertje) toe te voegen.
    Smakelijk! 

Tip; te pittig? Voeg nog wat extra kokosmelk toe of drink er een glaasje melk bij.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Thaise maaltijdsoep met mie, kouseband en aardappel
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

Stem op mij via foodblogawards.nl

Share This