Bloemkool uit de oven met citroen pesto

Bloemkool uit de oven met citroen pesto

Ik ben helemaal gek op bloemkool, het is neutraal van smaak maak als je het roostert krijgt het een heerlijke smaak. Ook de structuur vind ik erg prettig. Het doet mij denken aan bloemkool en romanesco. Allemaal heerlijke ‘kolen’. Bloemkool uit de oven met citroen pesto is een simpel en super gezond recept. Makkelijk om te maken trouwens ook. Dit jaar staat voor mij nog meer in het teken om groente nog meer in de hoofdrol te zetten naast de onmisbare smaakmaker citroen. 

 

Bloemkool met citroen

Een super gezonde groente wat ik wekelijks in huis haal. Het liefste rooster ik het even in de oven, simpelweg omdat het de bloemkool zo nog lekkerder wordt. Als je koolsoorten kookt hebben ze allemaal een bepaalde geur, maar toch ook zo lekker! Zie hieronder het bloemkool uit de oven recept!

 

Bloemkool wat is dat?

Bloemkool is een bijzondere witte en soms zelfs paarse groente die hoort bij het geslacht kool uit de kruisbloemenfamilie. De bloemkool bestaat uit nog ongedifferentieerde bloemknoppen, in tegenstelling tot broccoli. Uiteraard is de bloemkool familie van de andere koolsoorten zoals romanesco. Het leuke aan deze groente is dat je het kan koken, grillen, roosteren en er soep van kan maken. Ideaal en gezond! Bekijk hier het recept!

5/5

Tools die ik gebruik

zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Bloemkool uit de oven met citroen pesto

Bloemkool uit de oven met citroen pesto

Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord bijgerecht, bloemkool, groente gerechten, Italiaanse recepten
Totale tijd 35 minuten
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
INGREDIËNTEN
  • 1 grote bloemkool
  • 2 eetlepels olijfolie *de lekkerste die je hebt
  • 4 eetlepels citroen pesto recept (of die je in huis hebt)
  • 1 biologische citroen
  • 1 theelepel kruidenzout
  • vers gemalen peper
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op grill stand 200 graden.
  • Zet een steelpan op middelhoog vuur en voeg hier een theelepel zou aan toe. Snijd de onderkant van de bloemkool af en snijd de bloemkool in gelijke plakken en breek ze dan een beetje uit elkaar.
  • Als het water kookt, blancheer je de bloemkool voor 5 minuten. Giet ze dan af en laat even uitdampen. Pak een ovenschaal of een bakplaat en besprenkel de olijfolie overheen, zest van 1 citroen 2 eetlepels citroen en wat kruidenzout.
  • Hussel door elkaar en zet voor 25 minuten in de oven. Op deze manier rooster je de groente naar een ander smaak niveau!
  • Verdeel de citroen pesto over de bloemkool en serveer als bijgerecht, ook lekker als salade!
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte