Komkommer salade met citroen

Komkommer salade met citroen

Deze salade maak ik in de zomer misschien wel elke week! Het is eerlijk gezegd lekker bij vis, vlees of groente gerechten. Het zuurtje en het fris-zoete van deze salade maakt vrijwel elk gerecht af! Ik deel mijn recept graag met jullie omdat het zo gewoon simpel en lekker is! Ik vertel je hieronder ook graag wat meer gezondheidsvoordelen over komkommer. Komkommer salade met rode ui en citroen serveerde ik als side dish bij Angry Chicken (pittige kip)!


Komkommer salade

Er zit veel water in komkommer, ongeveer 95%. Een van de redenen waarom het zo gezond voor je is. Wanneer je lichaam goed gehydrateerd is voert het namelijk makkelijker gifstoffen af. Wist je dat er in komkommer behalve een hoop vitamine C ook mineralen zoals kalium en magnesium in zitten? Een heerlijke groente wat ook nog eens mega gezond is! Ik koop het liefste biologische komkommers, ze hebben veel meer smaak! Hoe bewaar je een komkommer het beste? Gewoon op een koele plek in de keuken/woonkamer.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
komkommer salade

Komkommer salade met citroen

Gang salades & bijgerecht
Trefwoord komkommer recepten, komkommer salade, recepten met citroen, zuur met komkommer
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Kaasschaaf
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • 1 komkommer
  • 2 rode uien
  • 1/2 eetlepels ingemaakte gember (kan ook weg gelaten worden, voeg dan wat suiker toe)
  • 4 eetlepels natuur azijn
  • 2/3 piment korrels
  • 1/2 biologische citroen
BEREIDING
  • Was als eerste de komkommer even. Snijd vervolgens met de kaasschaaf dunne plakken van de gehele komkommer.
  • Snijd de rode uien in dunne ringen en voeg samen met de komkommer. Voeg hier de azijn en de ingemaakte gember aan toe.
  • Voeg vervolgens de pimentkorrels sap van 1/2 citroen en wat citroenrasp toe. Breng op smaak met wat (kruiden)zout en peper.
  • Zet voor minimaal een uur in de koelkast (het lekkerste is minimaal een dag).

Serveertip komkommer salade

Ook lekker bij kip van de BBQ of voor bij een stukje vis!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

21 reacties

  1. Dit recept komt heel goed van pas, we hebben hier nog verschillende komkommers uit eigen tuin liggen van moeder en tante die op moeten hihi

  2. Zo leer ik nog eens wat, ik wist helemaal niet dat komkommer gezond was. Toen ik klein was werd me vaak verteld dat ‘er alleen water in zit’

  3. Mjam! Heerlijk en eenvoudig. Ik heb alleen met rode uit altijd zo’n heftige smaak in mijn mond, maar dat is misschien te ondervangen met dat je het zo lang in de koelkast laat staan? Ik ga het zeker uitproberen. Dol op komkommer ook trouwens.

    1. Hoi Rory, Ja ik houd er zelf ook niet van hoor. Maar als je rode ui of ui even in zuur legt dan krijg het juist een hele rijke lekkere smaak. Niet dat vervelend dat blijft hangen in je mond.

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte