Als ik iets een lekkere snack of tussendoortje vind zijn het wel gyoza’s. Meestal bestel ik ze of ik haal ze bij de lokale toko. Maar ik kwam erachter dat het maken van vegetarische gyoza (dumplings) helemaal niet zo moeilijk is! Misschien wel nóg lekkerder omdat ze zo vers zijn. Hierbij gebruik ik onder andere de kwaliteits sauzen van Lima Food. Lima biedt al meer dan 65 jaar biologische, plantaardige voedingsproducten. Deze sauzen zijn onlangs opnieuw gelanceerd en ze hebben er een fan bij! Lima’s visie is om in harmonie met jezelf, met anderen en met je omgeving te komen. Lees onder het vegetarische gyoza recept meer over deze Lima sauzen.
Dumplings staan ook wel bekend onder de naam gyoza. Deze Aziatische fingerfood hapjes zijn kort gestoomd en worden aan één kant krokant gebakken. De Lima sesamsaus heb ik gebruikt om de dumplings in te bakken, maar is ook essentieel in deze sesam dip. De Lima smoked saus geeft deze dip een érg lekkere en diepe rook smaak. De Lima provençaalse saus kan je trouwens ook als dressing gebruiken om bijvoorbeeld snelle rode ui pickles te maken. Deze dumplings hebben alle smaken en structuren die je maar wenst! Door de sauzen zit er zelfs een vijfde smaak aan toegevoegd ‘umami’. Ook lekker als dressing! Variatietip: ook erg lekker met bijvoorbeeld garnalen.
Het Lima Food assortiment is echt gigantisch. Van sauzen, dips, deegwaren, thee, koffievervangers tot snacks. Stuk voor stuk producten met kwaliteit en 100% plantaardig. Ik ben aan de slag gegaan met de twee van deze sauzen:
Sesamsaus
Deze sesam saus van Lima is heerlijk in balans qua smaak door de zout-zoete toets van de geroosterde sesam met als basis de tamari sojasaus. Lekker voor in een dip, maar je kan het ook als olie gebruiken om in te bakken. Super handig dus! Plantaardig & glutenvrij.
Smoked saus
Deze smoked saus van Lima heeft een heel bijzondere smaak. Verslavend lekker! Je proeft Japans kersenhout en gember tonen met als basis Lima’s gefermenteerde sojasaus. Als barbecue liefhebber heb ik er een favoriete saus bij! 100% plantaardig.
Provençaalse saus
Deze kruidige provençaalse saus van Lima is een dressing met een oosterse smaak en biologische kruiden. Ook deze saus is gemaakt op basis van Lima’s gefermenteerde sojasaus. 100% plantaardig en glutenvrij! Ook lekker bij geroosterde groenten van de barbecue!
Lima producten zijn onder andere te vinden bij Ekoplaza, Odin en natuurwinkels.
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
Eén reactie
Deze sauzen ken ik nog niet, maar wel overtuigd snel eens gyoza’s of ja dumplings te maken!!