Risotto met gegrilde pompoen & souka burger

Risotto met gegrilde pompoen & souka burger

Sinds ik biologisch kook, wil ik niet anders meer. Het is niet alleen dat de producten onbespoten zijn, maar vaak gaat dit ook gepaard met betere omstandigheden voor de ingrediënten, de boeren en eigenlijk de gehele (zo kort. mogelijke) keten. De producten worden zo vrij mogelijk gelaten om te kunnen groeien en bloeien, zonder dat ze er perfect of identiek uit hoeven te zien. Daarom spreekt de biologische en ecologische Foodbox van Ekomenu mij ook enorm aan. Het is de enige Foodbox in Nederland met 100% biologische producten, waarbij ze ook duurzaam te werk gaan en bewust kiezen voor papieren zakken. Zie hieronder het risotto met gegrilde pompoen recept!

Ekomenu – Biologische foodbox

Met Ekomenu kook je gezond, gevarieerd. 100% biologisch eten met makkelijke recepten. Je kan een persoonlijk menu maken en je hebt keuze uit ruim 20 gerechten. De ingrediënten zijn allemaal biologisch, puur natuur en komen direct van de boer. De lekkere en gezonde maaltijden zijn samengesteld door chefs en diëtisten met lekker veel verse groenten. Onlangs zat zelfs mijn pasta recept in hun box! Je kan kiezen uit verschillende levenstijlen. Eiwitrijk past perfect bij mij, omdat ik veel sport en beweeg. Deze pompoen risotto met souka burger (is echt zó lekker!) en veldsla is echt een aanrader! Lees hieronder meer over Ekomenu en de kortingscode: TLK25EM
5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
risotto. met gegrilde pompoen, citroen en souka burger
Risotto met gegrilde pompoen

Risotto met gegrilde pompoen, citroen & souka burger

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord biologische citroen, Italiaanse recepten, pompoen, pompoen recepten, Risotto recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen
TOOLS
  • Anti aanbak pan
  • diepe gietijzeren of braadpan
  • Handrasp
  • oven + ovenschaal 
INGREDIËNTEN
  • 3 sjalotjes/kleine uien
  • 2 knoflooktenen
  • ½ pompoen fles of rond
  • 2 souka burgers
  • 1 zakje veldsla
  • 1 el roomboter
  • 50 gram Pecorino of Parmezaanse kaas
  • 50 ml witte wijn
  • verse oregano, salie & tuinkers
  • biologische citroen
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en pak een ovenschaal. Snijd de pompoen (met schil) in gelijke blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Leg ze in de ovenschaal en druppel er wat olijfolie overheen. Rooster 25 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de bouillon. Pel en snipper de ui en knoflooktenen. Spoel de risotto even af en zeef onder de kraan. Laat goed uitlekken.
  • Verwarm olijfolie in een gietijzeren of braadpan (met een dikke bodem) en fruit de uit eiknoflook een paar minuten aan. Bak de risotto 2 minuten mee en schenk de witte wijn in de pan en laat de risotto de wijn in een paar minuten opnemen. Pak een maatbeker en doe hier heet water in met een paar verse oregano blaadjes en 3 salie blaadjes met een snuf zout. Laat even opnemen en schenk dan regelmatig bij de risotto totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Verhit een anti aanbak pan met een paar druppeltjes olijfolie en bak de souka burgers in 5-8 minuten goudbruin op middelhoog vuur, totdat ze een lekker knapperig korstje hebben gekregen.
  • Als de risotto klaar is rasp je de Pecorino of Parmezaanse kaas en roer samen met 1 el roomboter door de risotto. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Was de veldsla en verwijder eventuele worteltjes. Meng de veldsla met een paar druppeltjes olijfolie, 1 el citroensap en breng op smaak met zout en peper. Serveer deze salade bij de risotto met pompoen en souka burger.
  • Strooi als laatste nog wat verse tuinkers en citroenzeste over het gerecht met een paar druppeltjes olijfolie.

RISOTTO MET Gegrilde POMPOEN

Deze risotto met gegrilde pompoen, citroen & souka burger is een van de heerlijke gerechten waar je wekelijks uit kan kiezen bij Ekomenu. Een redelijk eenvoudig gerecht om te maken met rijke smaken! Ik heb aan het recept van deze bio box mijn eigen draai gegeven, zie het recept hierboven. Ben je opzoek naar nog meer gezonde recepten, zoals deze risotto met gegrilde pompoen? Maak dan bijvoorbeeld eens Pasta met pompoen, gorgonzolasaus en pijnboompitten.

EKOMENU GEZOND & BIOLOGISCH

Gezond koken hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Daarom raad ik je ook aan om bij Ekomenu te bestellen. De gerechten zijn makkelijk te maken en stuk voor stuk zijn alle ingrediënten zeer smaakvol. Je kiest wekelijks de recepten die passen bij jouw leefstijl. De helft van de recepten zijn vegetarisch en plantaardig. Per gerecht kun je ook de hoeveelheid aanpassen. Ze bezorgen aan huis op donderdag, vrijdag, zondag of maandag. Ophalen bij een Ekoplaza-winkel kan trouwens ook. Ekomenu werkt met een flexibel lidmaatschap. Je kunt wekelijks pauzeren of opzeggen, leverdag wisselen of je dagelijkse boodschappen bijbestellen via je account. Bestel bijvoorbeeld deze risotto met gegrilde pompoen!

 

Ik mag op je eerste bestelling een korting van 25% geven. Gebruik hiervoor de kortingscode:  TLK25EM  

 

#samenwerking met Ekomenu 

pompoen risotto met fles pompoen en souka burger

9 reacties

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte