Pasta met gegrilde pompoen, gorgonzolasaus & pijnboompitten

Pasta met gegrilde pompoen, gorgonzolasaus & pijnboompitten

Nu de dagen korter worden en de pompoenen sowieso niet te missen zijn. Heb ik weer een lekker vegetarisch gerecht gemaakt. Een heerlijk herfst recept dat te bestellen is bij de enige echte biologische maaltijdbox in Nederland, genaamd Ekomenu. Je kunt eigenlijk heel makkelijk online de recepten uitkiezen (waaronder mijn recept). Waarbij alle ingrediënten samen in een zak geleverd worden. Deze box wordt dus thuis geleverd, maar je kan het ook ophalen in een van de Ekoplaza vestigingen in Nederland (90+).
Zie hieronder mijn pasta met gegrilde pompoen en gorgonzolasaus.

Hoe gaaf, bestel nu mijn vegetarisch recept bij Biologische Maaltijdbox Ekomenu!


Pasta met gegrilde pompoen

Als ik pompoen eet, dan gril ik hem 9 van de 10 keer. Het geeft gewoon zo’n bijzondere diepe en karamelachtige smaak!

5/5
Pasta met gegrilde pompoen, gorgonzolasaus & pijnboompitten

Pasta met gegrilde pompoen, gorgonzolasaus en pijnboompitten

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord gezonde recepten, Hartige recepten, Hoofdgerechten, Vegetarische & vegan
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis Schreuder
INGREDIËNTEN
  • 1 Oranje (biologische) pompoen *ronde is aan te raden
  • 300 - 400 gram gorgonzola
  • 1 Biologische citroen
  • handje vol Pijnboompitten
  • tuinkers
  • Volkoren fusilli pasta voor 4 personen
  • chili flakes of verse peper naar smaak
BEREIDING
  • Verwarm als eerste de oven voor op 200 ºC (grill + hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Halveer de pompoen en verwijder de draden en pitten met een lepel. Snijd de pompoen in kleine stukken. Doe alles in een kom en hussel met olie, citroenrasp, -sap, (weinig) zout en chilivlokken. Spreid de pompoen uit over de bakplaat en bak in ongeveer 25 minuten zacht en gaar.
  • Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de fusilli in 6-8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af. Let op: houd een beetje van het kookvocht in de pan.
  • Bak de pijnboompitten even goudbruin.
  • Verbrokkel de gorgonzola boven de pasta en breng op smaak met olijfolie extra vierge en tuinkers.
  • Schep de geroosterde pompoen door de pasta,  roer even zodat je een oranje saus krijgt en garneer met tuinkers en een partje citroen.

Ekomenu biologische maaltijdbox

In samenwerking met Ekomenu heb ik een recept ontwikkeld wat je NU kan bestellen en thuis geleverd krijgt. Zodat je meteen aan de slag kan gaan met dit hemelse herfst recept. Hoe gaaf!?

“Dit heerlijke frisse gerecht is geïnspireerd op een recept van Jadis, auteur van het populaire kookboek ‘The Lemon Kitchen’. In haar gerechten werkt Jadis voornamelijk met biologische producten en dan vooral met het heerlijke sap en zest van de biologische citroen. Op deze manier krijgen de gerechten een extra randje en kun je de maaltijd makkelijk naar een hoger niveau tillen. In The Lemon Kitchen wijdt Jadis uit over de vele voordelen en verassende mogelijkheden van het koken met citroen.”

Ekomenu The lemon kitchen recept
Ekomenu The lemon kitchen recept

Recepten met biologische ingrediënten

Ben jij net zoals ik gek op koken met biologische producten zoals dit pasta met gegrilde pompoen en citroen? Je vind op mijn website alleen maar gerechten met sowieso biologische citroen, maar daarnaast koop ik zelf ook bijna alles biologisch. Natuurlijk omdat de ingrediënten niet bespoten zijn. Het heeft dus een impact op de hele keten. Iedereen wordt beter behandeld en betaald, dus je draagt echt bij aan een eerlijkere wereld!

Wellicht ben je op zoek naar nog meer pompoen inspiratie? Maak dus bijvoorbeeld eens:


#samenwerking met Ekomenu

4 reacties

5 from 4 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte