Pasta di nonna met citroen

Pasta di nonna met citroen

Dit pasta recept is geïnspireerd op het recept van de Italiaanse oma van mijn schoonzus!  Zo betekend Pasta di Nonna dan ook in het Italiaans ‘Pasta van Oma’. Het is een hemels familie recept, wat ik wekelijks kan eten. We houden allemaal wel van een goede Italiaanse tomatensaus, maar deze saus heeft iets heel bijzonders: een snufje kaneel! Het geeft een warme en volle smaak en geeft net dat extraatje! Ik heb biologische citroen toegevoegd voor een lekkere frisse tegenhanger. Soms heb je niet veel citroenzest (rasp) en/of sap nodig om het gerecht naar een hoger niveau te tillen. 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Pasta di nonna met citroen

Pasta di nonna met citroen

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord gezonde recepten, Italiaanse recepten, pasta di nonna, pasta recepten
Totale tijd 45 minuten
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • saus pan
  • pasta pan
INGREDIËNTEN
  • 500 gram rundergehakt *van de slager
  • 1 biologische citroen
  • 2 blik tomaten San Marzano (gepeld) *Supermarkt of kookwinkels/delicatessewinkels
  • 1 pakje of blikje a 140 gram tomatenpuree
  • 2 bouillonblokjes rundvlees
  • 1 theelepel chiliflakes
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 1 teen fijngehakte knoflook
  • 2 kruidnagels
  • 1 theelepeltje kaneel
  • Pastasoort naar keuze
  • verse basilicum
  • Parmezaan en/of Parmigiano Reggiano *Haal in Italië of bij de kaasboer
BEREIDING
  • Als eerste snipper je de ui, hak je de knoflook fijn en rasp je een halve citroen. Zet een sauspan op het vuur en voeg olie, knoflook, ui en citroenzest toe. Laat even aanfruiten en voeg dan het gehakt toe. Rul het gehakt en zet het vuur wat lager.
  • Voeg nu de tomatenpuree, tomaten in blik, runderbouillon, chiliflakes, kaneel, kruidnagel en knoflook toe. Laat de saus zachtjes pruttelen en proef af en toe. Breng daarna op smaak met eventueel een klein beetje citroensap, peper & zout.
  • Kook de pasta beetgaar, ik heb deze keer gekozen voor cornetti rigati (grote macaroni). Eenmaal beetgaar? Voeg vervolgens nog even aan de saus toe. Rasp als laatste wat Parmezaan en/of Parmigiano Reggiano over de Pasta di Nonna en eventueel wat extra vergine olijfolie! Let op: vergeet de kruidnagels er niet uit te halen!
    Smakelijk!

Pasta di nonna, wat is dat?

Eigenlijk een uitspraak als je oma’s recept eet of gaat maken. In Italië zijn en blijven de recepten vaak traditioneel en daar zijn ze trots op. Het mooie aan Italië is dat de keukens per provincie kunnen variëren. Zo komt dit recept uit Noord-Italië en daar zijn vooral bergen en wat koude temperaturen. Eet je pasta, dan ligt er bijna altijd wel 1 of meerdere stukken Parmezaan en/of Parmigiano Reggiano op tafel. Vaak wordt dit als zout en smaakversterker gebruikt. Pasta di nonna met citroen is een recept waar je iedereen blij mee kan maken, ook vegetarisch lekker!


Gek op Italiaans?
Maak dan eens open lasagne met Italiaans stoofvlees en citroen!

Pasta di nonna met citroen

8 reacties

  1. 5 sterren
    Pasta di Nonna!! Ik kreeg meteen zin om dit te maken en ik moet zeggen…Het klinkt zoals het smaakt. Je hebt pasta en pasta maar de verassende combi v Citroën kaneel kruidnagels en chiliflakes wauw! Mijn man zei; dit is gewoon een echte restaurant maaltijd!! Zalig en komt zeker met vaste regelmaat op onze tafel🇮🇹🫕😋🍋

  2. 5 sterren
    Vandaag dit recept gemaakt, het was echt heerlijk en heeft mij echt verrast.
    Kruidnagels en kaneel verwacht je niet zo gauw in een pastasaus, maar de combinatie met de citroenrasp, knoflook, basilicum etc. was echt heel erg lekker.
    Wij gaan dit zeker vaker maken!

5 from 4 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte