Mosselen met vongoles, citroen, zeekraal dragonmayo met frietjes
mosselen met vongoles en citroen zeekraal dragon mayo met friet
mosselen met vongoles en citroen zeekraal dragon mayo met friet

Mosselen met vongoles, citroen, zeekraal dragonmayo met frietjes

Zin in 100% summerfood? Maak dan in een handomdraai deze mosselen met vongoles, citroen, zeekraal dragonmayo met krokante ziltige frietjes!

Elk jaar viert Zeeland trouw de opening van het Mosselseizoen. Dit jaar was ik er gezellig bij! Vanuit Yerseke (een herkenbare plek waar de ziltige lucht je tegemoet komt en de bewoners trots zijn op hun zeevruchten). Na een boottocht georganiseerd door het Mosselbureau gingen we vol trots met de eerste oogst terug naar de herkenbare dijk om te genieten van live muziek, een wijntje en natuurlijk de vers klaargemaakte mosselen.

Mosselen met vongoles

Zowel de bodem als de hangcultuur mosselen hebben het MSC keurmerk, wat wil zeggen dat ze duurzaam  geoogst zijn en je hiervan met een gerust hart kan genieten. In mijn 3 e kookboek Jadis’ Lemon Kitchen mogen mijn favoriete schelpdiertjes niet ontbreken, dus deel ik alvast dit Zeeuwse mosselen recept met jullie!

Zie onder het recept een tijdelijke winactie!

5/5

Tools die ik gebruik:

Citruspers

Mosselen met vongoles, citroen, zeekraal met dragonmayo en frietjes

Gang hoofderecht
Keuken Frans, Nederlands, Zeeuws
Trefwoord bakrecepten met citroen, biologische citroen, dragon, duurzame vis, friet, frietjes, mossel recepten, mosselen, msc keurmerk, vongoles, zeeland, zeeuwse mosselen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4
Auteur Jadis
TOOLS
  • Grote pan met deksel zoals een Le Creuset pan
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • Zeekraal-dragonmayonaise
  • 4 el mayonaise zie blz. 59 15 g zeekraal
  • 5 g dragon
  • ovenfrietjes
  • 4 grote bloemige biologische aardappelen met schil Frieslanders uit Zeeland
  • 1 tl zout
  • olie
  • Schelpdieren
  • scheut olijfolie
  • 2 kg Zeeuwse mosselen MSC Keurmerk
  • 500 g vongole of kokkels MSC Keurmerk
  • 1 venkel
  • 1 teentje knoflook
  • zeste en sap van 1 biologische citroen
  • 100 g zeekraal
  • 2 takjes verse dragon
BEREIDING
  • Bereid de mayonaise, klik hier.
  • Hak de zeekraal en de dragon fijn en meng met de mayonaise.
  • Was de aardappelen met schil goed schoon, snijd ze in plakken van 1⁄2 centimeter dik en vervolgens in langwerpige repen. De schil laat je eraan!
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de rauwe frietjes 10-20 minuten in een bak met water en 1 theelepel zout. Giet ze hierna af en dep droog.
  • Druppel wat olie over de frietjes, hussel door elkaar en leg op een bakplaat. Bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en krokant.
  • Spoel de mosselen en vongole af met water. Zitten er kapot- te schelpen bij? Gooi deze dan weg.
  • Snijd de venkel in dunne plakken en in gelijke blokjes van 1 bij 1 centimeter. Snijd de knoflook fijn. Zet de pan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en fruit de knoflook, zeekraal, venkel en citroenzeste

Mosselen

Ben jij nu ook aan het watertanden? We geven mijn Jadis’ Lemon Kitchen kookboek + zesteur én mosselpakket weg. 

Wil je kans maken? Laat dan in een reactie hieronder weten dat je mee doet, met wie je hiervan ouderwets zomers wilt genieten.  

 

Mossel recepten

Ben je opzoek naar nog meer mossel inspiratie, zoals deze mosselen met vongoles?

Maak dan bijvoorbeeld eens:

 

Samenwerking met Mosselen Zo Uit Zeeland

pre order Kookboek Jadis' Lemon Kitchen met zesteur
Pre order nu Jadis' Lemon Kitchen en krijg de zesteur erbij!

3 reacties

  1. 5 sterren
    Dat zou leuk zijn het lemon kitchen kookboek pakket met dit fantastische recept met mosselen. Een oude traditie met m’n zusje Leonie weer mosselen eten!

  2. elk jaar vieren wij met zijn tienen het mosselfestijn (dit jaar voor de 10e keer), waarbij we 5 nieuwe recepten proberen. Degene met het lekkerste recept dat jaar krijgt een prijs, een boek of handige kook-gadget. Wat zou dat leuk zijn als dat een Lemonkitchen kookboek en/of zesteur zou zijn.

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte