Zin in 100% summerfood? Maak dan in een handomdraai deze mosselen met vongoles, citroen, zeekraal dragonmayo met krokante ziltige frietjes!
Elk jaar viert Zeeland trouw de opening van het Mosselseizoen. Dit jaar was ik er gezellig bij! Vanuit Yerseke (een herkenbare plek waar de ziltige lucht je tegemoet komt en de bewoners trots zijn op hun zeevruchten). Na een boottocht georganiseerd door het Mosselbureau gingen we vol trots met de eerste oogst terug naar de herkenbare dijk om te genieten van live muziek, een wijntje en natuurlijk de vers klaargemaakte mosselen.
Zowel de bodem als de hangcultuur mosselen hebben het MSC keurmerk, wat wil zeggen dat ze duurzaam geoogst zijn en je hiervan met een gerust hart kan genieten. In mijn 3 e kookboek Jadis’ Lemon Kitchen mogen mijn favoriete schelpdiertjes niet ontbreken, dus deel ik alvast dit Zeeuwse mosselen recept met jullie!
Zie onder het recept een tijdelijke winactie!
Ben jij nu ook aan het watertanden? We geven mijn Jadis’ Lemon Kitchen kookboek + zesteur én mosselpakket weg.
Wil je kans maken? Laat dan in een reactie hieronder weten dat je mee doet, met wie je hiervan ouderwets zomers wilt genieten.
Ben je opzoek naar nog meer mossel inspiratie, zoals deze mosselen met vongoles?
Maak dan bijvoorbeeld eens:
Samenwerking met Mosselen Zo Uit Zeeland
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
3 reacties
Dat zou leuk zijn het lemon kitchen kookboek pakket met dit fantastische recept met mosselen. Een oude traditie met m’n zusje Leonie weer mosselen eten!
elk jaar vieren wij met zijn tienen het mosselfestijn (dit jaar voor de 10e keer), waarbij we 5 nieuwe recepten proberen. Degene met het lekkerste recept dat jaar krijgt een prijs, een boek of handige kook-gadget. Wat zou dat leuk zijn als dat een Lemonkitchen kookboek en/of zesteur zou zijn.
Ik ben aan het watertanden en doe graag mee om er van te genieten met mijn echtgenoot