Ben jij ook gek op schelpdiertjes met citroen? Â Maak dan in een handomdraai deze kokkels in citroensaus.
Als zeevruchten liefhebber ben ik altijd opzoek naar de lekkerste en ook makkelijkste recepten. De schelpen van de kokkels hebben een bijzondere en lekkere smaak. Zeker als je ze even verhit trekt de kokkels smaak heerlijk in de citroensaus.Â
Deze keer heb ik de kokkels afgeblust met een scheutje witbier, maar je kan ook kiezen voor een witte wijn zoals een volvette Chardonnay. Wat citroensap en verse kruiden erbij, zoutvlokken voor een ‘zoutje’ en die fijne crunch. Voor de finishing touch deze citroen olijfolie dat samen met de beste citroenen is geperst, dat proef je écht!
Al Limone is een heerlijke citroen olijfolie van Liquido d’Oro die niet alleen smaak geeft, maar ook heel goed bindt. Perfect voor het maken van romige sauzen, lekker over je vis, schaal en schelpdieren geef je salade een frisse kick! Bekijk hieronder het kokkels in citroensaus recept.
Olijfolie is niet weg te denken uit mijn keuken. Â Olivery is een duurzaam olijfolie merk dat je helpt om altijd een voorraad olijfolie in huis te hebben. Ze versturen je eenmalig een fles met gouden olijfolie schenktuutje. Daarna krijg je de navul verpakkingen per post! Duurzaam en zo handig.
Ook hebben ze bijzonder (intense) olijfoliesoorten met een smaakje. Zoals deze hemelse citroen olijfolie. Bekijk hier alle olijfolie smaken.
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte