Kokkels in citroensaus
kokkels in citroensaus
kokkels in citroensaus

Kokkels in citroensaus

Ben jij ook gek op schelpdiertjes met citroen?  Maak dan in een handomdraai deze kokkels in citroensaus.

Als zeevruchten liefhebber ben ik altijd opzoek naar de lekkerste en ook makkelijkste recepten. De schelpen van de kokkels hebben een bijzondere en lekkere smaak. Zeker als je ze even verhit trekt de kokkels smaak heerlijk in de citroensaus. 

Kokkels in citroensaus

Deze keer heb ik de kokkels afgeblust met een scheutje witbier, maar je kan ook kiezen voor een witte wijn zoals een volvette Chardonnay. Wat citroensap en verse kruiden erbij, zoutvlokken voor een ‘zoutje’ en die fijne crunch. Voor de finishing touch deze citroen olijfolie dat samen met de beste citroenen is geperst, dat proef je écht!

Citroen olijfolie

Al Limone is een heerlijke citroen olijfolie van Liquido d’Oro die niet alleen smaak geeft, maar ook heel goed bindt. Perfect voor het maken van romige sauzen, lekker over je vis, schaal en schelpdieren geef je salade een frisse kick! Bekijk hieronder het kokkels in citroensaus recept.

5/5

Tools die ik gebruik:

Citruspers

Kokkels in citroensaus

Gang Bijgerecht
Keuken Frans, Nederlands
Trefwoord bakrecepten met citroen, citroen olijfolie, citroenolijfolie, citroensaus, duurzame vis, kokkels, MSC, schaal en schelpdieren, vis recept, zeevruchten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • diepe pan met deksel
  • Handrasp
  • citruspers
INGREDIËNTEN
  • 500 g kokkels of vongoles MSC keurmerk
  • 1 st biologische citroen
  • 4 el citroen olijfolie Liquido D'oro
  • snuf zoutvlokken
  • 50 ml witbier of witte wijn zoals Chardonnay
  • verse munt, cress of bijvoorbeeld basilicum
BEREIDING
  • Was de kokkels schelpen onder stromend water (of onder mineraalwater als je het volgens de Zeeuwse regels doet). Gooi de kapotte schelpen weg.
  • Verhit een diepe antiaanbakpan op middelhoogvuur en doe hier een scheut van de citroen olijfolie in. Leg de kokkels erbij en pers een halve citroen uit. Zet de deksel erop voor een paar minuten totdat de schelpen open gaan staan en blus af met witbier of witte wijn. Pluk wat verse kruiden naar smaak en roer door de kokkels.
  • Rasp een citroen en strooi over de kokkels. Serveer in een pan of op een schaal inclusief het kookvocht (citroensaus). Drupppel de citroenolijfolie over de kokkels en strooi wat zoutvlokken er over.
    Voor de liefhebber vertel er wat zwarte peper over.
    Smakelijk!

Olijfolie

Olijfolie is niet weg te denken uit mijn keuken.  Olivery is een duurzaam olijfolie merk dat je helpt om altijd een voorraad olijfolie in huis te hebben. Ze versturen je eenmalig een fles met gouden olijfolie schenktuutje. Daarna krijg je de navul verpakkingen per post! Duurzaam en zo handig.

Liquiro D’oro olijfolie

Ook hebben ze bijzonder (intense) olijfoliesoorten met een smaakje. Zoals deze hemelse citroen olijfolie. Bekijk hier alle olijfolie smaken.

Olivery olijfolie
Samenwerking met oLivery olijfolie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte