Hotspot in Den Bosch Restaurant Aarde

Hotspot in Den Bosch Restaurant Aarde

VEGA HOTSPOT
Den Bosch loopt echt over van alle nieuwe hotspots, het is een bruisende stad en volgens velen de meest Bourgondische stad van Nederland. Ik woon er al mijn gehele leven en een ding is zeker, Den Bosch is een bijzonder restaurant rijker! Restaurant Aarde is dit jaar geopend en voorheen zat hier Restaurant Artisan, Het is nog wel van dezelfde eigenaren, maar met een tof nieuw concept. De naam ‘Aarde’ staat namens de chef (eigenaar) voor alle keukens wereldwijd met een knipoog naar duurzaamheid en biologisch eten. Zo vertelde de eigenaar vol trots dat ze het hout van een vloer hebben gebruikt om tafels mee te maken. Mooi én duurzaam! Lees hieronder wat ik allemaal geproefd heb en waarom je zeker even langs moet gaan!

Hotspot Den Bosch Restaurant Aarde
Hotspot Den Bosch Restaurant Aarde – Buiten aanzicht

Restaurant Aarde in Den Bosch – Hotspot

“Bij Aarde serveren we gerechten vanuit alle hoeken van de wereld. Met nadruk op groente en biologische, lokale producten. Aarde staat voor duurzaam ondernemen met respect voor de natuur. De helft van onze kaart bestaat uit vegetarische gerechten, omdat we geloven dat de Westerse vleesconsumptie onze Aarde teveel belast. Zo proberen ook wij een steentje bij te dragen. ”
Bij binnenkomst krijg je direct een aards gevoel. De inrichting heeft natuurlijke tinten van beige, bruin tot zwart en je ziet er veel natuur in terugkomen. Op de tafel staan flesjes van Earth Water, waarin ze dus een gedeelte schenken aan dit goede doel. We gingen bij het raam zitten voor het beste licht, om wat mooie foto’s van de gerechten te te kunnen maken. We kregen een voorstel om zelf een paar gerechten uit te kiezen. De rode curry met malse kip, zalm en de hamburger werden door de serveerster aangeraden.

Hotspot Den Bosch Restaurant Aarde
Hotspot Den Bosch Restaurant Aarde

Wat hebben we gegeten?

We kregen als eerste heerlijk brood geserveerd met gezouten boter (altijd lekker!). Het brood had een verse en diepe smaak. Heerlijk! Vervolgens werden er verschillende gerechten geserveerd. Waarbij we een lekkere Chardonnay geserveerd kregen. Je kan er trouwens ook allerlei cocktails bestellen! Hieronder vertel ik je meer over onze favorieten gerechten.

Hotspot Den Bosch Restaurant Aarde
Hotspot Den Bosch Restaurant Aarde – Aarde burger

Aarde burger met kalfsvlees, rode ui, nacho’s & truffelmayonaise

Deze hamburger gemaakt met biologisch kalfsvlees was erg mals, sappig, met een lekker krokant broodje. De nacho’s is lekker om tussen je hamburger te stoppen voor en extra bite!

Hotspot Den Bosch Restaurant Aarde
Hotspot Den Bosch Restaurant Aarde – Gamba’s

Spaanse gesis

Ze kwamen letterlijk sissent op tafel. Wat is er lekkerder dan goed klaar gemaakte gamba’s in look (heel veel knoflook) met vers brood om te dippen. De gamba’s waren lekker sappig en de pittige rode peper maakt het helemaal af.

Thaise Aarde, geserveerd met kip, rijst en Atjar Tjampoer (zuur)

Waarvan de serveerster al vertelde dat het een hardloper is, konden wij deze curry niet laten staan. We hebben er erg van genoten. De kip was uiteraard biologisch en de saus was een mix tussen de Thaise en de Indonesische keuken. Erg lekker!

Zalm Caribische Aarde met papadum en couscous

Super malse zalm, lekker in combinatie met het zoete van de mango en het krokante van de papadum.

Restaurant Aarde Den Bosch – Aanrader!

Zoals je leest ben ik enthousiast over restaurant Aarde in Den Bosch! Het is en restaurant waar je komt voor de kwaliteit, biologische producten en de bijzondere recepten waar ze graag over vertellen! In de lente en zomer kan je trouwens ook buiten zitten, ze hebben een van grootste binnenpleinen in Den Bosch. Bij het afrekenen krijg je een visitekaartje met daarin afwisselende zaadjes. Super innovatief & origineel!

Restaurant Aarde – visitekaartjes
Benieuwd naar nog meer hotspots in Den Bosch? Klik dan hier!
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte