Gegrilde côte de boeuf met pesto van de Big Green Egg
Een goed stuk vlees bakken, daar word ik steeds beter in! Alhoewel ik nog veel te leren heb. Maar dat maakt het ook zo interessant. Als ik vlees eet, wil ik dat het eigenlijk altijd van mijn Big Green Egg komt en een eerlijk stuk vlees is. Hierdoor krijg je een onbetaalbare smaak en het is zeker je tijd en aandacht waard! Wij eten thuis maar af en toe vlees, op deze momenten wil ik er een feestje van maken! Côte de boeuf van de Big Green Egg is makkelijk te maken en onvergetelijk lekker. Leuk om te serveren op een grote schaal als je gasten krijgt.
een perfect gegaard stuk côte de boeuf is goud waard, meten doe je met de Thermapen!
Gegrilde côte de boeuf
Het is belangrijk als je côte de boeuf gaat grillen dat je het vlees eerst even op kamertemperatuur laat komen. Op deze manier laat je het vlees letterlijk ‘ontspannen’ en zal de structuur na het grillen ook lekkerder zijn. Daarom is het ook belangrijk om het vlees na het garen/grillen ook nog heel even te laten rusten. Op deze manier zorg je ervoor dat als je het vlees gaat snijden dat er geen sappen uit lopen, geef het daarom ook even de tijd.
9 reacties
Heerlijk zo’n groot stuk vlees van de bbq 💪🏻🤤
Oh dit lijkt mij een goddelijk stuk vlees met deze bereiding. Natuurlijk met de onmisbare thermapen. Zie nu al uit naar de zomer!
Super leuk recept op de Kamado en fantastische Thermapen 😍
Hier zou het bbq pakket ideaal voor zijn.
Dit recept ziet er heerlijk uit, ga ik binnenkort maken!
Dankjewel voor het delen.
Wauw! Hier zou ik de mannen heel blij mee maken thuis. Alleen moet ik nog een DOT hebben om het vlees perfect te
kunnen bereiden
Jaa, een heerlijk stuk vlees cote de boeuf. Ziet er super uit!
Top gerecht 👍👍
Een aanradertje 👊
Lekker, dit weekend eens maken!