Onlangs was ik bij Restaurant DeZusters in Maarssen. Een fantastisch en bijzonder restaurant waarbij je op de zondag van een uitgebreide lunch kan genieten. Dit restaurant staat bekend om haar veelzijdige seizoens gerechten. Hierbij komen allerlei lokale groente, fruit en kruiden aan bod met combinatie’s waar je smaakpapillen erg blij van worden. Het is inspirerend hoe de chefs bij dit restaurant de smaken, kleuren en structuren bij elkaar brengen. Alles past harmonieus bij elkaar en je raakt nieuwsgierig naar de volgende gang! Onlangs hebben ze 14/20 punten in de Gault Milau Gids gekregen! We kregen ook een kijkje in de keuken. Lees hieronder meer over Eet bij Restaurant DeZusters bijzonder & puur.
Restaurant De Zusters op Buitenplaats Doornburgh
Gefermenteerde citroen
Niels een van de chefs liet trots zijn voorraad zien uit de fermentatie kast die rond 60 graden wordt warm gehouden. Hier hebben ze onder andere citroen liggen. Het is bijna zwart geworden, maar de geur en smaak zijn onbetaalbaar. Ze verwerken deze gefermenteerde citroen in meerdere gerechten en ik heb zelfs wat mee naar huis gekregen!
Wat staat er op het menu?
Dit is van te voren vaak niet bekend, je geeft gewoon net zoals bij andere fine dining restaurant aan wat je echt niet lust/mag en de rest is een verrassing! Een leuk weetje is dat veel van de chefs en sous chefs uit de wereld van de Michelin komen, maar juist voor de bijzondere en pure concept deze kant op zijn gekomen. Dit is het type restaurant wat je voorbij ziet komen bij Chef’s Table op Netflix. Groter compliment kan ik niet geven denk ik.
Wat hebben we gegeten?
Je krijgt meestal op een zondagslunch 3 gangen, waarbij per keer je verschillende kleine gerechten krijgt die je dan ook met je gezelschap deelt. Het bijzondere aan deze gerechten is dat ze heel eigen zijn, bijzondere maken, kleuren, structuren die bijzonder goed samengaan. Ook was ik blij verrast zo veel verschillende soorten groente te proeven. Hier en daar wat vis/vlees, maar zeker niet de hoofdrol.
Reserveren bij Restaurant DeZusters?
Superleuk dat je ook hier wilt gaan eten/genieten. Geloof me het is echt een verwennerij! Wil je ook nog naar de expositie? Dit is mogelijk en geef dit ook bij de reservering aan.
- Lunch is vrijdag, zaterdag, zondag (uitgebreid) van 12.00 – 16.00 uur
- Diner is vrijdag & zaterdag om 19.00 uur
Op vrijdag en zaterdag kunt u voorafgaand aan het diner, tegen gereduceerd tarief, de tentoonstelling ‘Endless Life’ bezoeken. Dit kan ook voor of na de uitgebreide lunch op zondag.
#Restaurant DeZusters heeft mij uitgenodigd voor een diner inruil voor een recensie.
2 reacties