De Zusters restaurant Maarssen bijzonder & puur

De Zusters restaurant Maarssen bijzonder & puur

Onlangs was ik bij Restaurant DeZusters in Maarssen. Een fantastisch en bijzonder restaurant waarbij je op de zondag van een uitgebreide lunch kan genieten. Dit restaurant staat bekend om haar veelzijdige seizoens gerechten. Hierbij komen allerlei lokale groente, fruit en kruiden aan bod met combinatie’s waar je smaakpapillen erg blij van worden. Het is inspirerend hoe de chefs bij dit restaurant de smaken, kleuren en structuren bij elkaar brengen. Alles past harmonieus bij elkaar en je raakt nieuwsgierig naar de volgende gang! Onlangs hebben ze 14/20 punten in de Gault Milau Gids gekregen! We kregen ook een kijkje in de keuken. Lees hieronder meer over Eet bij Restaurant DeZusters bijzonder & puur.

restaurant dezusters
Restaurant dezusters, het oude Klooster
spruitjes bij Restaurant deZusters
Spruitjes bij Restaurant deZusters
spruitjes bij Restaurant deZusters
Spruitjes bij Restaurant deZusters, Groene appel met witvis

Restaurant De Zusters op Buitenplaats Doornburgh

Restaurant DeZusters is het restaurant van Buitenplaats Doornburgh en is gevestigd in de priorij, het voormalige klooster van Doornburgh. Het restaurant is geopend voor diner op vrijdag en zaterdag. Van vrijdag tot en met zondag is er een kleine lunchkaart, op zondag serveren onze chefs ook een uitgebreide lunch. Als je naar dit restaurant gaat kom je een klooster binnen en deze sfeer hebben ze dan ook willen behouden. Het is anders dan anders, maar dat zorgt er gelijk ook voor dat je een heel andere ervaring hebt. Het staat dus in het teken van een mooie beleving met prachtige smaken en goede service!

Gefermenteerde citroen

Niels een van de chefs liet trots zijn voorraad zien uit de fermentatie kast die rond 60 graden wordt warm gehouden. Hier hebben ze onder andere citroen liggen. Het is bijna zwart geworden, maar de geur en smaak zijn onbetaalbaar. Ze verwerken deze gefermenteerde citroen in meerdere gerechten en ik heb zelfs wat mee naar huis gekregen!

chef bij Restaurant deZusters
Chef bij Restaurant deZusters

Wat staat er op het menu?

Dit is van te voren vaak niet bekend, je geeft gewoon net zoals bij andere fine dining restaurant aan wat je echt niet lust/mag en de rest is een verrassing! Een leuk weetje is dat veel van de chefs en sous chefs uit de wereld van de Michelin komen, maar juist voor de bijzondere en pure concept deze kant op zijn gekomen. Dit is het type restaurant wat je voorbij ziet komen bij Chef’s Table op Netflix. Groter compliment kan ik niet geven denk ik.

zuurdesem brood met lobbige boter
zuurdesem brood met lobbige boter
Wild zwijn met eigen nest en geroosterde uien olie & veen bes
Wild zwijn met eigen nest en geroosterde uien olie & veen bes

Wat hebben we gegeten?

Je krijgt meestal op een zondagslunch 3 gangen, waarbij per keer je verschillende kleine gerechten krijgt die je dan ook met je gezelschap deelt. Het bijzondere aan deze gerechten is dat ze heel eigen zijn, bijzondere maken, kleuren, structuren die bijzonder goed samengaan. Ook was ik blij verrast zo veel verschillende soorten groente te proeven. Hier en daar wat vis/vlees, maar zeker niet de hoofdrol.

Witte stoofpeer met dille en as van prei
Witte stoofpeer met dille en as van prei
dessert glaasje restaurant de zusters
Dessert glaasje Sherry bij restaurant de zusters

Reserveren bij Restaurant DeZusters?

Superleuk dat je ook hier wilt gaan eten/genieten. Geloof me het is echt een verwennerij! Wil je ook nog naar de expositie? Dit is mogelijk en geef dit ook bij de reservering aan.

  • Lunch is vrijdag, zaterdag, zondag (uitgebreid) van 12.00 – 16.00 uur
  • Diner is vrijdag & zaterdag om 19.00 uur
    Op vrijdag en zaterdag kunt u voorafgaand aan het diner, tegen gereduceerd tarief, de tentoonstelling ‘Endless Life’ bezoeken. Dit kan ook voor of na de uitgebreide lunch op zondag.
Buitengewone Varkens van Josse Haarhuis
Buitengewone Varkens van Josse Haarhuis, blije varkens met een duurzaam verhaal

#Restaurant DeZusters heeft mij uitgenodigd voor een diner inruil voor een recensie. 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte