Carpaccio van gegrilde groenten, burrata, pesto & citroen
Een Italiaans & vegetarisch gerecht wat ik geregeld thuis maak. Een tijd geleden had ik een carpaccio van courgette op en dat heeft me enorm geïnspireerd! Soms eet of proef je iets waar je blij van wordt, dit was zo’n salade! Een paar dagen later ging ik al met dit carpaccio van gegrilde groenten recept aan de slag. De grill smaak van de groenten gaan heel goed samen met het romige van de burrata, het kruidige van de zelfgemaakte pesto en het frisse van de citroen. Zie hieronder het carpaccio met gegrilde groenten recept!
Door het sap (uitlek vocht) van de burrata te mengen met de pesto krijg je een waanzinnige dressing!
Carpaccio van gegrilde groenten
Eigenlijk is het woord ‘carpaccio’ een Italiaanse benaming voor ‘dun gesneden’. Een trend die erg populair is in Nederland. We kennen allemaal het fijn gesneden rundervlees met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en pesto. Maar tegenwoordig kan je ook carpaccio maken van ander vlees, vis en zelfs groenten! Onlangs heb ik een gekleurde tomaten carpaccio salade met buffelmozzarella gemaakt. Ook erg lekker!
11 reacties
Deze ga ik eerdaags uitproberen. Je gerechten zien er altijd zo kleurrijk uit. Vind ik heel belangrijk. Als het er mooi uitziet, smaakt het ook beter vind ik!
Gisteren met jou gegeten, vandaag zelf proberen:) Xxx
Wat een feestje voor het oog en voor je mond! Het lijkt me een super lekker gerecht en de prachtige foto’s maken dat het er ook nog eens heel aantrekkelijk uit ziet.
Oeh ziet er ook weer zo lekker en mooi uit…krijg er honger van!
Burrata is all time favo hier, lekkerder dan mozza.
Klinkt heerlijk en ziet er nog beter uit op de fotos! Bedankt voor de tip!
Waaauw, wat een prachtig recept (en wat een mooie site!!). Ik ben dol op citroen dus ik ga deze zeker eens proberen. Yum!
Dit gaan we maken!
Oooh wauw dit ziet er echt super lekker uit! Het geel knalt ook weer uit de foto’s ik ga dit recept eens uitproberen.