Barbecue workshop van Weber

Barbecue workshop van Weber

Weber BBQ
Het barbecue seizoen is weer gestart! Met de mooie zonnige dagen die we de afgelopen tijd hebben gehad was het geweldig weer om te barbecuen met vrienden en familie! We zijn fan van barbecuen en het liefst maken we barbecue kip (hier gaan we binnenkort echt wel een keer een recept van delen) en vis. Bijvoorbeeld het roken van een zalmfilet op de barbecue. We hadden laatst iets heel leuks op de planning namelijk; een barbecue workshop van Weber.

De start!

Toen we van Fonq de vraag kregen of we een barbecue workshop wilden doen met onze vrienden en familie zeiden we gelijk ja! Naast dat we het zelf leuk vinden hebben wij ook veel vrienden en familie die het leuk vinden om te koken. De Nederlandse manier van barbecuen; veel stokbrood, zoveel mogelijk op een barbecue neerleggen en zorgen dat het zo snel mogelijk klaar is niet meer van deze tijd. Dit benadrukte de chef Bart de Rooij ook nog even voordat we met de workshop waren begonnen. Het team van de workshop zorgde voor alle benodigdheden en wij verzorgden de drankjes.

 

 

De barbecue workshop

Bart heeft ons veel geleerd over het gebruik van de barbecues. Hij had drie verschillende bij zich. Een gewone barbecue, een gasbarbecue en een elektrische barbecue. Zoals we al eerder zeiden; we hadden geen stokbrood bij deze barbecue maar een andere bijzonder lekkere starter. Camembert met wodka van de barbecue zo cheesy en lekker om in te dippen. Ondertussen gingen we verder met het bereiden van de andere gerechten waaronder:

Menu

  • Zalm gemarineerd in rum
  • Pittige garnalen
  • Moinkballs; gehaktballetjes met kaas, spek en barbecuesaus
  • Beer can chicken
  • Kipdij gevuld met feta en omwikkeld met spek
  • Ananas met kaneel, citroen en suiker

Het bereiden

We hadden een lange tafel gemaakt waar we met z’n allen aan het werk waren. Per gerecht was er even een moment voor de makers om het gerecht te presenteren en het op de juiste manier te snijden en te serveren. Natuurlijk met hulp van chef Bart. De zalm marineerden we in rum en maakten een mooie laag van peper, basterdsuiker en zout en peper. Ondertussen had het houten plankje al anderhalf uur in water gelegen. De plank werd op de barbecue gelegd en de barbecue ging dicht. Wanneer er rook uit de barbecue komt dan weet je dat het plankje klaar is en dat de zalm erop kan. Dit was één van de technieken waar we meer over geleerd hebben.

Wij, onze vrienden en familie hebben een super leuke avond gehad en veel geleerd. Mede door deze interactieve workshop zullen we in de toekomst meer gaan barbecuen, want je kunt er nog verschillende dingen mee doen!
Wil je ook leren barbecuen op zijn Amerikaans?! Kijk even op de website van Weber voor meer informatie over de barbecue workshop. Veel plezier alvast!
De workshop hebben we gekregen van Fonq en Weber. Dit heeft verder geen invloed op onze mening.

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte