Borrelhapjes met Kesbeke's tafelzuur
Borrelen behoort tot een van mijn grootste hobby’s. Als je mij vraagt om mee te gaan stappen/uitgaan, dan ga ik liever de hele avond borrelen. Het is gezellig en gaat altijd gepaard met lekkere hapjes. De perfecte borrelplank is wat mij betreft een variatie tussen; hartig, zoet (zoals zelfgemaakte citroenjam), tafelzuur, vers fruit, kaas, iets met een bite, vleeswaren én voor de liefhebber een zelfgemaakte vissalade. Daarbij vind ik het ‘zuurtje’ ook wel bekend als tafelzuur onmisbaar. Als tegenhanger van al dat ‘vet’ heb je een fris/zuur element nodig. Hiervoor moet je uiteraard bij Kesbeke zijn. Deze groene bommen (augurken) zijn Amsterdamse trots!
Deze borrelhapjes met Kesbeke heb ik met liefde en veel passie samengesteld, maar je kan uiteraard ook je eigen fantasie gebruiken!
Borrelhapjes met Kesbeke
Kesbeke is een begrip in Nederland als het over augurken of andere tafelzuur gaat. Eigenaar Oos Kesbeke is een vriendelijke en grappige man, dat altijd opzoek is naar nieuwe producten om te kunnen in maken. In maken wil zeggen ‘conserveren’ met zuur en zout. Naast zure bommen in allerlei maten hebben ze o.a. ook salade boontjes, bietjes, uien, piccalilly en mosterd. Te vinden bij een supermarkt bij jou in de buurt. Naast dat ik ze lekker vindt, zijn het ook mooie potten en zie je ze bijvoorbeeld in het restaurant van De Bijenkorf als aankleding terugkomen. Oh en op de Albert Kuyp zijn ze ook niet te missen!
Tips voor het maken van de borrelhapjes met Kesbeke’s tafelzuur
Ik raad je aan om kaas, vis en vlees bij de speciaal zaken te halen.
Serveertip: lekker met een glas Chardonnay
Eén reactie
hmmmmm!