Lamsoren pesto met citroen
Het maken van pesto recepten, ik ben er gek op! Onlangs heb ik een zeekraal pesto en een citroen pesto recept gedeeld. Het is een soort hobby geworden! Dit recept is heerlijk met kreeft van de Big Green Egg, maar omdat het kreeft seizoen voorbij is wil ik jullie dit pesto recept ook los laten zien. Wellicht heb je het al gespot maar, mijn in kookboek zie je trouwens ook een lekker kruiden pesto recept geserveerd bij een hele bloemkool uit de oven. Deze keer ben ik met ziltige lamsoren aan de slag gegaan, een bijzondere en kruidige ‘zeegroenten’.
Zie hieronder het lamsoren pesto met citroen recept.
Lamsoren pesto met citroen is heerlijk ziltig!
Lamsoren pesto
Pesto, dat maakt je eigenlijk heel makkelijk zelf. De originele basis van pesto is basilicum, olijfolie, knoflook en Parmezaanse kaas. Vaak wordt er pijnboompitten en citroen aan toegevoegd. Maar tegenwoordig noemen we al vrij snel een recept ‘pesto’. In mijn beleving is pesto fijngemalen kruiden met olijfolie, Parmezaanse kaas en citroen. Je ziet hieronder het hemelse recept. Lekker bij vis, schaal- & schelpdieren, maar ook heerlijk bij groenten uit de oven of van de Big Green Egg.
Ben jij net zoals ik gek op recepten met citroen zoals deze pesto? Sla dan dit recept op in een van je Pinterest borden.
2 reacties
Top tip. Gemaakt omdat ik ze niet heel appetijtelijk vond. Met goede olie en kaas is alles lekker. Let wel op het wordt snel zout.
Jep, superlekker! Zeekraal heb ik ook al eens gemaakt