Pesto, dat maakt je eigenlijk heel makkelijk zelf. De originele basis van pesto is basilicum, olijfolie, knoflook en Parmezaanse kaas. Vaak wordt er pijnboompitten en citroen aan toegevoegd. Maar tegenwoordig noemen we al vrij snel een recept ‘pesto’. In mijn beleving is pesto fijngemalen kruiden met olijfolie, Parmezaanse kaas en citroen.
Keuken Zeeuws
Trefwoord gerechten met lamsoren, pesto recepten
Totale tijd 10 minutenminuten
Author Jadis Schreuder
Ingredients
+/- 55gramlamsoren
40mlextra vergine olijfolie (de lekkerste die je hebt)
8walnoten
1kleine knoflook teen
20gramParmigiano Reggiano (Parmezaanse kaas)
1eetlepelcitroensap
1theelepelcitroenrasp (zeste)
1theelepelssaltflakes
Instructions
Maak de pesto door de lamsoren in een hoge maatbeker te doen, doe hier de walnoten (in kleinere stukjes gebroken), sap & zeste van de citroen, kleine knoflookteen, olijfolie, (fijn geraspte) Parmezaanse kaas en kruidenzout bij en mix tot je een mooie gladde pesto hebt gekregen.
Je kan hiervoor ook een vijzel gebruiken. Persoonlijk zou ik dit aanraden, op deze manier heb je de structuur van de pesto meer in de hand. Ik vind het namelijk lekker als je nog een bite hebt.
Breng op smaak met eventueel wat versgemalen peper.